![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, pomóżcie mi proszę w kilku sprawach... Na necie jest o tym trochę, ale jakoś do mnie nie dociera, jest dużo błędów/ nie działających rzeczy itd.
- jak przygotować bazę danych pod galerię? Jakie tabele itd? - Galeria ma zawierać funkcję dodawania komentarzy przez zalogowanych użytkowników pod zdjęciami ( i rejestracji nowych użytkowników) - jaka funkcja do dodawania zdjęć? - jak zastrzec że użytkownicy mogą edytować dodane przez siebie komentarze? a administrator może je usuwać a nie edytować? Muszę napisać kod tej galerii a nawet nie wiem jak zacząć ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 35 Dołączył: 29.12.2014 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro potrzebujesz mieć użytkowników to napewno tabela do nich. Dodatkowo przyda się tabela na zdjęcia, żebyś wiedział gdzie jaki komentarz idzie. Komentarze najlepiej w tabeli gdzie będziesz miał FK do zdjęcia i użytkownika który dodał komentarz.
Dodawanie zdjęć najlepiej zwykłym formem i przy submit dokleić go jakoś do bazy. Co do ostatniego punktu - oznaczaj jakoś w tabeli użytkowników adminów. Sprawdzaj czy są adminami i nie są właścicielami posta blokując im dostęp do edycji i dając możliwość usunięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:18 |