![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie quiet tylko "quit;" - ważny jest znak ; na końcu, ewentualnie możesz użyć "\q"
pełny spis komend znajduje się w dokumentacji: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/mysql-commands.html apache trzeba osobno zainstalować, najlepiej jeśli zainstalujesz sobie gotowy pakiet : mysql, apache i php ze strony http://www.wampserver.com/en/ Ten post edytował sf 14.01.2015, 21:45:43 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
; w tym przypadku jest do niczego nie potrzebny
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ! zadziałało!
Instalacje i odistalowywania to moja słaba strona(nie znam, angielskiego), spróbję doinstalować "apache" i " php", potrenować i poznać msql-a, na podstwie kursu z you tube. Sporo jest kursów i serwerów baz danych, nie ogarniam tego i nie chce się rozdrabniać, a moje wiadomości są w w/w temacie na poziomie " 0". Czy byłby Pan uprzejmy podpowiedzieć mi jak doinstalować appache i php do mojego mysql-a ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP i Apacha nie instaluje się do mysql to są odrebnę rzeczy.
Wszystko zależy od systemu z jakiego korzystasz jeżeli Windows to wystarczy pobrać i zaisntalować XAMP`a albo coś podobnego. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki ! Uratował Pan mnie wiele straconego czasu na zbyteczną instalscję !
Moi koledzy w szkole mają darmowy MS-SQL, ale są ograniczenia jego uzytkowania, ja jestem na innym kierunku informatyki, ale też bym mógłbym go mieć w wersji darmowej dla studentów. Tylko nauka jego zajeła by mnie troszkę więcej czasu, gdyż uczyłbym bym się pozaprogramowo, dlatego wybrałem MY-SQL-la, gdyż bałem sie że w połowie nauki MSSQL, będę musiał ją zakończyć z powodu wygasnięcia czasu, do jego uzytkowania. Srednio raz na tydzień góra, korzystałbym z niego i chciałbym przez okres 2-lat. Albo czy można MSQL-LA i MYSQL-la mieć oba zainstalowane i z nich korzystać ? Podpowie mnie Pan coś w tej kwesti ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Student infrmatyki zadaje takie pytania
![]() Można miec zisntalowane wszystkie mozliwe silniki bazadanowe. |
|
|
![]()
|
|
Sorry ! że się wygłupiłem.
To znaczy że mogę obok zainstalowanego MYSQL-la, doinstalować KRASNALA, który zawiera: Apache, PHP, itd ? A czy po pozanniu troszkę wyżej wspomnianego mysql i php, do MYSQL-la i KRSNA-la, mogę zainstalować też: MS-SQL-la ? Czy nie bedą sobie przeszkadzać nawzajem ? Sorry to moje pierwsze kroki ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam 2*MS SQL (w sumie 3 instancje), 2*MySQL, 3*postgreSQL. Wszystko działa. Na Windows
|
|
|
![]()
|
|
Krasnal to już chyba od jakiegooś czasu nie jest wspierany. Ja osobiście korzystam na Windwosie z Xampp. Ilość instancji nie ma nic do rzeczy.
Uprzedzając kolejne pytania w przypadku problemów z działaniem z bazą zapewne obie instancje działają na tym samym porcie Ten post edytował grzes999 20.01.2015, 15:45:23 |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie!
Posiadam zainstalowanego minta i na nim chciałem zainstalować mysql, ale nie bardzo mnie wychodzi. Próbowałem w terminalu: komenda: sudo apt-get install mysql i za pomoca Synaptic. Ale wszystko szło dobrze do pewnego momentu. Nie potrafię chyba rozpakować tego pakietu, utworzyć dodatkowego katalogu dla php i zapisac w nim pierwszy skrypt. POMOŻECIE ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest tyle poradników w sieci jak zainstalować LAMP.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:12 |