![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, problem jest następujący - mam pewien czat, na którym wiadomości wyświetlają się dopiero po podaniu nazwy użytkownika, a ja chciałbym, żeby wiadomości czatu wyświetlały się od razu, tylko jak ktoś będzie chciał napisać wiadomość to będzie musiał podać ten nick.
tutaj jest główny kod js: http://wklej.org/hash/15b83e7bf12/ wiadomości wyświetlane są w tym divie: według mnie trzeba edytować tą funkcję (próbowałem na wszystkie sposoby, które przyszły mi do głowy)
Proszę o jakieś wskazówki, bo męczę się z tym już kilka godzin i pewnie jeszcze kilka się pomęcze ![]() Dzięki z góry! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. W linii 6 przesyłasz do skryptu php nazwę i hasło użytkownika, być może następuje jakaś weryfikacja tych zmiennych w skrypcie.
2. W linii sprawdzasz czy nazwa i hasło użytkownika są zdefiniowane i niepuste. 3. Potem wewnątrz warunków używasz zmiennej data[i+3], która wygląda na to, że przechowuje nazwę użytkownika zwróconą przez skrypt php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Problem jednak delikatnie uległ zmianie, może mi ktoś powiedzieć dlaczego to nie działa:
a to działa..
? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć alert(1) przed return false; w pierwszym skrypcie. Jeśli nie działa, to znaczy że inny skrypt nadpisuje zdarzenie onload.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
alert normalnie wyskakuje...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To sprawdź czy funkcja chat_msgs_add, wymaga jakichś zmiennych, których nie masz zdefiniowanych podczas onload, ale masz je w onsubmit.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Właśnie nie.. załączam kod funkcji:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jako argumentów nie wymaga, to widać przy jej wywołaniu, ale w linii 3 i 4 są warunki na zmienne.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:46 |