![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
pomóżcie bo zwariuję :[ mam taki kod:
Nie wyświetla mi treści po } else { a ciasteczko jest bo jak daje echo $_COOKIE ... to pokazuje zawartość ,,, zgłupiałem , o co kaman ![]() ![]() Jeśli opatrze komentarzami część if else to wyświetli mi PL (czyli skrypt geoip działa OK ![]()
Prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed If daj var_dump($_COOKIE["verlang"]) i pokaż wynik
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daodaj za setcookie
$_COOKIE["verlang"] = $codeCountry; |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No dobra to wytłumacz jeszcze raz z czym masz problem.
Bo w tej chwili działa to tak(a przynajmniej powinno) że jak wejdziesz na stronę bez ciacha to odpalasz GeoIP i zapisujesz w ciastku dane. Po odświeżeniu strony powinieneś mieć wejście do else |
|
|
![]()
|
|
No dobra to wytłumacz jeszcze raz z czym masz problem. Bo w tej chwili działa to tak(a przynajmniej powinno) że jak wejdziesz na stronę bez ciacha to odpalasz GeoIP i zapisujesz w ciastku dane. Po odświeżeniu strony powinieneś mieć wejście do else dokladnie, a dla else nie wyświetla : echo 'Dlaczego tego nie wyświetla jak jest ciasteczko? ![]() ![]() a ciastko jest :/ w sumie chyba nie działa od początku, jak usune cookies z przeglądarki,,, if (!isset($_COOKIE["verlang"])) { generalnie kod z warunkiem if..else nie działa, a jak usune warunek to działa,, (jakiś absurd) no ale warunek musze mieć udało mi się to zrobić , zadziałało jak przeniosłem warunek poza dołączane biblioteki: (zamieszczam, gdyby ktoś znalazł się kiedyś w podobnej opresji ![]()
Ten post edytował dopelganger 14.01.2015, 12:05:21 |
|
|
![]()
|
|
Tyle że teraz to jest bez sensu bo pewnie zamiarem miało być żeby nie pobierało za każdym razem danych z API
|
|
|
![]()
|
|
Tyle że teraz to jest bez sensu bo pewnie zamiarem miało być żeby nie pobierało za każdym razem danych z API no tak, ale nie wiadomo dlaczego tak się dzieje, na supporcie maxmind nie otrzymałem również pomocy, (zamiarem było wykrycie skąd user wchodzi i przekierowanie go na odpowiednią wersję językową strony i żeby za kolejnym razem jak wejdzie z innej wersji językowej na stronę nie wyrzucało go jak w pętli, tylko mógł już na niej pozostać) , poza tym, serwer nie ma żadnych limitów i działa bardzo szybko, nie widzę żadnych spowolnień, więc zdecydowałem sie na ten akt desperacji ![]() ps. dla $_SESSION również nie działa Ten post edytował dopelganger 15.01.2015, 16:02:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:23 |