![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zupełnie bez moich ingerencji w jego działanie formularz kontaktowy na mojej stronie po prostu siada i nie wysyła wiadomości. Przerzuciłem się nawet na wordpressa i wtyczkę mandrilla, żeby sprawnie chodziło i tak też było po czym jakiś czas temu (jaki dokładnie nie wiem) znów wiadomości przestały być wysyłane. Serwer mam na home.pl i słyszałem o nim już wiele malo pochlebnych opinii. Jak w ogole mam podejść do tematu? Brakuje mi już pomysłów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłasz maila przez funckję mail czy przy użyciu zewnętrzebgo serwera SMTP?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używałem smtp jakiś czas temu, ale siadło i nie potrafiłem tego pokonać. teraz używam wtyczki wordpressowej wpmandrill, która z tego co mi się wydaje korzysta ze swojej funkcji wysyłającej. Wtyczka ta ma opcję wysłania maila testowego i maile te są wysyłane i dochodzą, ale tylko na skrzynki inne niż te które mam pod home. Formularz nie wysyła na żadną
Ten post edytował followc 13.01.2015, 12:16:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamiętam to musisz mieć ustawione pole od adres z domeny, z której wysyłasz maile. Bo home chyba blokował wszystkie inne próby.
Ewentualnie napisz do nich to ci na pewno coś poradza na tą bolączke. Ten post edytował grzes999 13.01.2015, 12:21:09 |
|
|
![]()
|
|
Tak, zgadza się. Tak też miałem ustawione kiedy działało i kiedy działać nagle przestało. To mnie dziwi właśnie najbardziej, ponieważ żadnych zmian związanych z tą funkcjonalnością nie robiłem. Od tygodnia wysyłam do subskrynentów mailing ze skrzynki podłączonej pod tę domenę, ok 2k maili dziennie. Może to mieć jakiś wpływ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2k... apytaj home jaki masz limit wiadomości dla swojego planu.
|
|
|
![]()
|
|
Tak, zgadza się. Tak też miałem ustawione kiedy działało i kiedy działać nagle przestało. To mnie dziwi właśnie najbardziej, ponieważ żadnych zmian związanych z tą funkcjonalnością nie robiłem. Od tygodnia wysyłam do subskrynentów mailing ze skrzynki podłączonej pod tę domenę, ok 2k maili dziennie. Może to mieć jakiś wpływ? Oczywiścei, że ma wpływ. Musisz zapytać o limit w home [edit] Pyton_000 Byłeś szybszy ;p Ten post edytował grzes999 13.01.2015, 12:28:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pisałeś do BOKu?
Zdarzała się kiedyś sytuacja, że wpadli na czarną listę i przez 1.5 dnia nie można było wysyłać maili. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Te trzy odpowiedzi napisane prawie że jednocześnie nie mogą być przypadkowe:d dzięki, wysłałem maila do home i czekam na odpowiedź
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 16:08 |