![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Aktualnie pracuję nad stroną, w której chcę mieć możliwość dodawania, usuwania ,wyświetlenia oraz edycji rekordów z bazy MySql. Jak na razie poradziłem sobie z utworzeniem formularzu , który dodaje rekordy do bazy.
Kolejnym postępem w pracy było stworzenie tabelki, która wyświetla nam wszystkie rekordy w danej tabeli bazy.
Niestety nie wiem jak rozwiązać temat usuwania i edycji rekordów :< Znam składnie sql. Programowałem troche w c#. Niestety co do PHP to 6dzień w tym siedze. Chciałbym, żeby to jakoś wyglądało i miało ręce i nogi. Musi to być w miarę intuicyjne. 1 ) Czy można np dodać nową kolumnę do tej mojej tabelki z danymi , w której miałbym opcję "usun"? Coś 'a la' : Kolumna 1 | Kolumna 2 | Kolumna 3 | Kolumna 4 ID 1 | cos 1 | cos 1 | kasuj ID 2 | cos 2 | cos 2 | kasuj ID 3 | cos 3 | cos 3 | kasuj Jeżeli tak to w jaki sposób to okiełznać? Powinienem wtedy dodać jakby hiperłącze do podstrony ze skryptem usuwającym ? 2) A jeśli chodzi o edycję Taki pomysł mam. Wrzucić do ComboBoxa dane. ( to wiem , że się da) Po wybraniu jakiejś z opcji, automatycznie dane uzupełniły by formularz, w którym można by było dokonać edycji.. (Czy to da się zrobić?) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 08:02 |