![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy, że mamy długiego stringa.
Jak mogę znaleźć i wyświetlić (wrzucić do tablicy) wszystkie wystąpienia tekstu o określonych warunkach: - tekst ma 3 znaki - składa się z dużych liter i cyfr - poprzedza go znak ' lub > - zanim jest znak : Przykład stringa: '2J1:ĐĐĐРЍТĐĐ,ĐĐĐĐĐĐŹĐĐĐ ĐĐУТРĐĐĐĐĐ,ХТĐĐĐĐРТĐĐĐ<br />37P:ĐĐĐĐĐĄĐ ĐŚĐĐТРХĐТĐĐĐĐ ĐĐĐĐĐЍРТĐТĐĐ<br />6Y4:ĐĐĐĐĐĄĐĐĐ ĐĐĐĐХРРШĐĐĐ,ĐŁĐĐĐĐТЏ<br />' W tym przypadku chciałbym wyłuskać teksty: 2J1, 37P, 6Y4 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(\'|>)([A-Z0-9]){3}:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(\'|>)([A-Z0-9]){3}: Dzięki. Tak też w międzyczasie mniej więcej zrobiłem. U mnie to wygląda tak: |
|
|
-Albinos- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tu:
Pobrałem źródło strony curl'em i trzymam w zmiennej $tym Potrzebuję wyciągnąć tekst z pomiędzy znaczników:
Zrobiłem takie wyrażenie: No i pod $imie[0] mam całość razem ze znacznikami h2, a pod $imie[1] zawartość znaczników czyli sam nick. Moje pytanie brzmi czy można zrobić tak aby jedyną zwracaną wartością ($imie[0]) była tylko zawartość znacznika h2 a nie całe wyrażenie + zawartość? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć positive look behind. Wtedy taka część nie jest uwzględniana w wyniku:
Ale dobrą opcją jest http://simplehtmldom.sourceforge.net/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:54 |