![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie czytania poradnika dot. Symfony: http://symfony-docs.pl/
Sporo rzeczy zrozumiałem, jednak im dalej brnę w naukę tego FW, rodzi się więcej pytań. Oto one: 1. W którym katalogu mam trzymać obrazki? Dla mnie obrazki dzielą się na dwie kategorie: a) związane z głównym designem, np. ikonka drukarki, która może być wykorzystywana dla kilku bundli, logo albo ikonka Facebooka (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) wgrywane do materiałów, np. fotki do newsów Myślę, że obrazki związane z punktem a) powinny znaleźć się w katalogu web/images/, natomiast te związane z punktem (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) powinny znaleźć się w web/images[bundle] Generalnie FW to nie interesuje, ale chcę na samym początku przyjąć dobre praktyki. 2. Jak informujecie FW o trasowaniu? Dajecie wszystkie informacje w pliku .yml, czy raczej używacie adnotacji, idąc na łatwiznę (bo chyba łatwiej wszystko utrzymać w kontrolerze) 3. Gdzie trzymacie kod HTML designu? Czyli ten kod, który odpowiada za pokazanie logo, stopki, bocznych menu - zakładając, że każdy bundle będzie wyświetlał tylko content. Myślę, że najlepiej stworzyć bundle o nazwie View - dobry pomysł? a może lepiej wgrać to do tego katalogu: app/Resources/views? Ale znowu słyszałem, że lepiej katalog app/ zostawić w spokoju 4. Jak wyłączyć logi? Wg mnie to obciąża FW |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 04:53 |