![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hej,
generuje zdjecia co 100ms z kamerki. Na podstawie tych zdjec chciałbym stworzyc film. Ma to chodzić pod linuxem. Jakieś rady jak kombinować z tym framerate itp? No iczego uzyc w ogole? Ma to dzialac pod konsolą. Bawię sie teraz z ffmpeg ale srednie rezultaty -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mencoder mf://*.jpg -mf w=800:h=600:fps=10:type=jpg -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:mbd=2:trell -oac copy -o wyjście.avi
takie coś ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Trzeba jeszcze znaleźć ten mencoder... normalnie w pakietach nie ma... taka sama bajka byla z ffmpeg. No nic, zaraz poszukam
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co to za dystrybucja linuxa ?
|
|
|
![]()
|
|
kubuntu najnowsze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mencoder chyba był w pakiecie mplayera. Kiedyś robiłem coś podobnego i wychodziły eleganckie rezultaty.
|
|
|
![]()
|
|
z tego co widzę w internetach to powinien być dostępny w domyślnych repozytoriach(dla ubuntu więc dla kubuntu pewnie też) i powinno wystarczyć
sudo apt-get install mencoder |
|
|
![]()
|
|
tez mi sie tak wydawalo ale niestety nie idzie
Pisze natomiat, ze jest mplayer, ze to niby zamiennik. Ale w mplayer nie dziala to co podales, wogole nie ma takich opcji -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a masz ffmpeg ?
cat *.jpg | ffmpeg -f image2pipe -framerate 10/1 -vcodec mjpeg -i - -vcodec libx264 out.mp4 |
|
|
![]()
|
|
a jaki jest zamiennnik dla mjpeg? Bo ja mam .png
![]() Ok, mam ![]() Ale te 10/1 to za szybko leci. Chyba trzeba to jakios inaczej zapisac dałem framerate 3 i jakos to wyglada. Tylko akurat czemu 3? Idzie te wartosc jakoś wyliczyc? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
1/1 to jedna klatka na sekundę
1/10 to jedna klatka co dziesięć sekund 10/1 to 10 klatek na sekundę |
|
|
![]()
|
|
jak juz mowilem: przy 10/1 zapitala jak króliczek wielkanocny
![]() Dopiero jak ustawie 3 to film wydaje sie byc zgodny z oryginalem. Wiec cos z tymi ustawieniami jest nie halo ![]() edit: zaczynam podejrzewac, ze tylko mi sie wydaje iż generuję zdjecia co 100 milisekund ![]() edit: dzieki sazian, wszystko działa ![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 01:48 |