![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Który wybrać telefon?
1) Zestaw Samsung Galaxy Ace 4 LTE + Activity Tracker 2) Zestaw LG F60 + głośnik My Music Angel 3) LG L Fino 4) LG L Bello 5) Samsung Galaxy s4 mini 6) Nokia Lumia 635 7) Sony XPERIA E3 + Sony Smartband Ten post edytował tomsi 8.01.2015, 22:52:04 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym brał pozycje nr 3, ale gdybym był tobą to bym zaczekał troche i uzbierał kasy, po czym zakupił bym se lg g flex 2
![]() -------------------- Kloc = Kolor
Obama !== Murzyn Obama === Kloc Jak Ci pomogłem to daj Pomógł, tu nie chodzi o te Pomógł, bo to do niczego nie potrzebne, ale daj! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
S4 mini. Reszta to kmioty z półki niżej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja bym się na twoim miejscu zastanowił nad czymś co ma faktyczne wsparcie, np nexus 4, nexus 5, moto g. To nie są drogie telefony, a mają bardzo dobre wsparcie, czystego androida, w sumie pure google. Po kilku latach z nexusami, te narzekania wszystkich moich znajomych na swoje telefony, zauważyłem że mnie w ogóle nie dotyczą.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się z by_ikar.
A jeśli z tych co podałeś (pewnie w ofercie masz tylko te) to właśnie Samsung S4 mini (choć Samsunga osobiście ja bym nie brał). Kolega go ma i jest bardzo wygodny. Lecz on zainstalował od razu inny ROM oraz full bajerów i lata jak burza. Na oryginalnym nie będzie tak kolorowo, ale da radę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
S4 mini. Reszta to kmioty z półki niżej Proszę cię.. Ten szajcungiwy szmelc. Jak chcesz android to kup ti ci jest najłatwiej sprzedać (jezeli to od operatora lista) czyli szmelc s4 - sprzedaj na allegro i kup nexus. Wyjdziesz na tym najlepiej. Ewentualnie motorola np. G. A od siebie z nie android to polecam lumie. 73x minimum. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szmelc nie szmelc ale parametrami najlepszy. Poza tym po co polecacie telefony spoza listy. Co do Moto G, to sam się na nią zastanawiałem, ale wczoraj pierwszy raz miałem ją w ręku i od razu zrezygnowałem. Między dolną krawędzią ekranu a dolną krawędzią telefonu jest tak dużo miejsca, że to bezsens, a do tego przyciski ekranowe zmniejszają ten ekran z 4,5" to 4,3". To nie wszystko, telefon jest duży w stosunku do ekranu bo wszędzie jest tak dużo niewypełnionego miejsca... Może Moto G 2, ale nie miałem w ręku jeszcze
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tomsi dał listę telefonów, a proponowanie innych, z poza listy, to bezsens bo pewnie innego nie da rady wziąć.
Z tej listy S4 mini jest najlepszy. Wiadomo, najlepiej czysty android, ale nie każdy tego potrzebuje i lepiej czasami mieć taki system Samsunga, który ma milion funkcji. Moto G jest gruby, ma bardzo bardzo słaby aparat, 1 GB RAMu, mały. Plusy to aktualizacje, optymalizacja, bateria - nawet 8h na ekranie i rozdzielczość HD. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie lepiej zwykły telefon co trzyma tydzień i się nie rozpada po upadku?
Sam przeskoczyłem z smarfona na zwykły telefon z serii niezniszczalnych i jestem zadowolony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tomsi dał listę telefonów, a proponowanie innych, z poza listy, to bezsens bo pewnie innego nie da rady wziąć. Z tej listy S4 mini jest najlepszy. Wiadomo, najlepiej czysty android, ale nie każdy tego potrzebuje i lepiej czasami mieć taki system Samsunga, który ma milion funkcji. Moto G jest gruby, ma bardzo bardzo słaby aparat, 1 GB RAMu, mały. Plusy to aktualizacje, optymalizacja, bateria - nawet 8h na ekranie i rozdzielczość HD. 1 gb ramu moto g to minus? ;> Zawsze może coś wziąźć od operatora i sprzedać, prawda? Ma prawo - nic prócz czasu go to nie kosztuje. Szajcung to nie tylko podzespoły ale i marny soft + wykonanie. Zmiana romu rozwiążę problem softu jednak kosztem gwarancji -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Nie raz modyfikowałem tablety i nie raz oddawałem na gwarancje. Nigdy nie miałem żadnych problemów z tym. Wystarczy przywrócić system z powrotem do oryginalnego stanu.
Mój brat ma Moto G już rok i widzi to, że jest mało RAMu. Ale oczywiście nie mówię, że jest katastrofa bo da się używać normalnie. Tu chodzi o zamykanie aplikacji gdy minimalizujesz ją. A jeszcze co do S4 mini. Naprawdę zdziwiłem się gdy wziąłem go do ręki. Jakościowo moim zdaniem jest dobrze. Fajna klapka, dobrze się trzyma. No, ale nie widziałem czystego systemu w tym telefonie więc nie wiem jak działa. No i można sprzedać - pytanie czy autor tematu chciałby tak kombinować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt, moto G (pierwszej i drugiej generacji) są duże, tzn pomimo nie aż tak wielkiego ekranu zajmują dużo więcej miejsca niż telefony z ekranem 5.5". Faktem jest również że aplikacje są chamsko killowane (nie działają w tle po zminimalizowaniu) głównie właśnie ze względu na ilość dostępnego ramu. Faktem jest również że aparat może wydawać się dziwny, i nie jestem pewien czy bug z nagrywaniem video już poprawili. Nie mniej, nie jest to telefon za nie wiadomo jaką cenę, a szybkie aktualizacje i brak śmieci od producenta jest plusem.
Nie mniej, osobiście raczej i tak nie wybrał bym niczego co nie jest nexusem. One nie są aż tak drogie, nexusa 4, który kosztuje w granicach 900zł, a można go kupić taniej (nowego) jest bardzo dobrym wyborem. Sam teraz przymierzam się do nexusa 5, który jest 200zł droższy od nexusa4. |
|
|
![]()
|
|
Nie raz modyfikowałem tablety i nie raz oddawałem na gwarancje. Nigdy nie miałem żadnych problemów z tym. Wystarczy przywrócić system z powrotem do oryginalnego stanu. Mój brat ma Moto G już rok i widzi to, że jest mało RAMu. Ale oczywiście nie mówię, że jest katastrofa bo da się używać normalnie. Tu chodzi o zamykanie aplikacji gdy minimalizujesz ją. A jeszcze co do S4 mini. Naprawdę zdziwiłem się gdy wziąłem go do ręki. Jakościowo moim zdaniem jest dobrze. Fajna klapka, dobrze się trzyma. No, ale nie widziałem czystego systemu w tym telefonie więc nie wiem jak działa. No i można sprzedać - pytanie czy autor tematu chciałby tak kombinować? Odblokowując bootloader i roota tracisz gwarancje. Czy przejdzie (nie sprawdzą) czy nie to kwestia szczęście. Wejdź na android.com.pl i poszukaj ilu ludzi miało przez to problemy ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do odblokowywania bootloadera itp. Wszystko zależy od użytkownika. W większośći telefonów, idzie z powrotem go zablokować / przywrócić WSZYSTKO fabryczne.
Mojego Nexusa4 zablokowałem nawet gdy ekran był czarny (coś się rozje?*ało). Na gwiazdkę kupiłem siostrze Moto G 2, fajny telefon, tylko troszkę duży jak dla mnie, a w szczególności gruby - co do ilości ramu, to nie obraźcie się ale jeśli koś mówi, że 1GB na ten moment to jest mało to chyba go po*?ało. W każdym razie bardzo go polecam, super wykonanie za nie duze pieniądze. Co do szajsungów, soniaczy itp. wszystkie są po jednych pieniądzach. Kupujesz Nexusa = kupujesz TOPowy telefon - coś jakbyś kupował flagowca wcześniej wymienionych Sony/Samsung i wszystkich innych LGków...bla bla bla. Czyli wykonanie + bebechy są supcio (nie tyczy się tabletów). Lumia ? Kiedys się nad tym zastanawiałem, bo jestem fanem wielu technologii MS'u, ale kiedy zorientowałem się ze w całym Windows Store jest tyle dobrych aplikacji co w Play Store dobrych aplikacji na literę A i w dodatku podzielone przez 2 - zrezygnowałem. Chyba ze komuś potrzebny telefon tylko do dzwonienia, pisania smsów i robienia zdjęć - to polecam. Ten post edytował Posio 9.01.2015, 16:08:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1g ramu to jest bardzo mało jak dla mnie.
Czasami moja iloś i tępo operacji wychodzi ponad norme, jaką moj tel spełnia (1g ram). Gdy chcesz surfować po internrcie z otwartą masą zakładek + jakas gierka w tle i muzyczka to idzie poczuć różnice. Ale gdy jesteś opanowanym typem człowieka i raczej na spokojnie działasz to 1g jest az za dużo ![]() Ten post edytował Kloc 9.01.2015, 17:36:03 -------------------- Kloc = Kolor
Obama !== Murzyn Obama === Kloc Jak Ci pomogłem to daj Pomógł, tu nie chodzi o te Pomógł, bo to do niczego nie potrzebne, ale daj! :D |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kloc powiedz że Twój post to żartobliwa wersja sarkazmu lub pisałeś na wypasionym telefonie który nie za bardzo wspiera podpowiadanie składni języka PL
![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam ustawionego swypa, ale jest jeszcze mlody i nie zna tak wyrafinowanego slownictwa jakim sie posluguje, dlategoż to pomykam z palca bez kresek
![]() www.samsung.com/global/microsite/galaxynoteedge/mobile/index.html Ten post edytował Kloc 9.01.2015, 17:45:43 -------------------- Kloc = Kolor
|
|
![]()
|
|
Kloc to przykre ze dajesz się porwać na marketing. Pewnie fullHD 5" to tez dla ciebie stanowczo za malo.
Ja mam lumie 1gb i potrafię w tle miec otwartą grę (czasami i dwie pewnie, a gram w 3), otwarte to forum, fb, Google Analytics i jakies inne wyszukiwania plus masę aplikacji innych. I teraz zdradzę tobie sekret: Mobilne systemy operacyjne maja świetne zarządzanie pamięcią. Póki nie otwierasz tych okien NARAZ na jednym ekranie póty nie zabraknie ci pamięci. Chyba ze masz szajcunga gdzie dialer otwiera sie 5sec i uważasz ze to wina ramy! Oooołłł yea.. Nie warto sie kłócić, uwierz mi. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tomsi dał listę telefonów, a proponowanie innych, z poza listy, to bezsens bo pewnie innego nie da rady wziąć. Z tej listy S4 mini jest najlepszy. Wiadomo, najlepiej czysty android, ale nie każdy tego potrzebuje i lepiej czasami mieć taki system Samsunga, który ma milion funkcji. Moto G jest gruby, ma bardzo bardzo słaby aparat, 1 GB RAMu, mały. Plusy to aktualizacje, optymalizacja, bateria - nawet 8h na ekranie i rozdzielczość HD. Tak ta lista jest z oferty, która finansowo najlepiej odpowiada mojej osobie. To są telefony zaproponowane w punkcie i na infolinii. Ja zastanawiałem się nad tym LG F60, ale może faktycznie zmienię na samsunga s4 mini. -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1g ramu to jest bardzo mało jak dla mnie. Czasami moja iloś i tępo operacji wychodzi ponad norme, jaką moj tel spełnia (1g ram). Gdy chcesz surfować po internrcie z otwartą masą zakładek + jakas gierka w tle i muzyczka to idzie poczuć różnice. Ale gdy jesteś opanowanym typem człowieka i raczej na spokojnie działasz to 1g jest az za dużo ![]() Pitu pitu... Takie bajki możesz opowiadać przedszkolakom, nie człowiekowi który korzystał z jednego z pierwszych ( o ile to nie był pierwszy) telefonów z androidem HTC Dream. Trochę telefonów miałem, i trochę wersji Androida przez moje ręce przeszło. Jestem człowiekiem który robi na telefonie bardzo dużo rzeczy, począwszy od sporadycznego grania w tramwaju, przez pisanie (trochę masochistyczne, ale czasami z przymusu lepszy rydz niż nic) dokumentów, słuchanie muzyki, kontakt ze znajomymi, dzwonienie, czytanie, przeglądanie stron internetowych. I nie wmówisz mi, że 1GB ramu to jest mało... Nie wiem ile teraz szajsungi zabierają, ale w moim N4 śmigającym na lizaku nigdy nie przekroczyłem 1.5 GB (i to chyba nawet jakimś benchmarkiem). Gdybyś wiedział conieco o procesie "zawieszania" aplikacji, o tym jak działa oczyszczanie pamięci oraz jak pisze się aplikacje (np gry) pod systemy mobilne, to byś takich głupot tu nie pisał. Chyba że twój telefon daje Ci możliwość uruchomienia 3 różnych gier w jedym momencie na 1 planie. Wtedy był bym w stanie uwierzyć. Tutaj screen mojej pamięci. https://drive.google.com/file/d/0B_5Mnjw9_W...iew?usp=sharing |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:43 |