![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
mam pewien problem, a mianowicie mam tabelkę składającą się z 10 wierszy. W pierwszej kolumnie są inputy gdzie wprowadzam pewien indeks, w drugiej kolumnie chciałbym mieć wynik wyszukania danego indeksu. Chciałbym by to wszystko wyszukiwało się bez przeładowania strony za pomocą jQuery. Czyli wpisuje w pierwszym inpucie jakiś indeks, w drugiej kolumnie dla tego indeksu wyświetla mi wynik, itd, drugi i kolejny wiersz tak samo, wpisuje w inpucie indeks a w drugiej kolumnie wstawia mi wynik zapytania. Jak coś takiego zrobić? Mam coś takiego: formularz: Plik odpowiedzialny za zapytanie do bazy:
oraz plik wybor.js var xmlhttp;
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z jQuery niewiele ma to wspólnego.
Chcesz wszystkie rekordy spełniającego warunek wyświetlić w tym jednym polu? Jeśli nie, to dlaczego w skrypcie php jest pętla while? Brak jest pozostałych input i div. Czy w przypadku modyfikacji jednego input mają być odczytywane również pozostałe i aktualizowane wyniki? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie,
powinienem dopisać jeszcze dwa wiersze oraz div dla informacja2 i informacja3. Ale jak tak zrobilem to zmiana w pierwszym inpucie powoduje zmianę w każdym divie. Chciałbym by zmiana w pierwszym divie zmieniała dane w divie informacja1, zmiana w drugim inpucie zmieniała dane w divie informacja2 itd.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/01qob0qt/
Ale jeśli będziesz miał więcej rekordów, to będzie to bardzo kłopotliwe, szczególnie, że nie ułatwiasz sobie korzystając z jQuery. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A z czego korzystać by nie było to kłopotliwe?
Chce mieć tabelkę i w niej inputy a po wprowadzeniu indeksu w kolumnie obok do kazdego inputu dopasowywala by mi sie wartosc z bazy danych. Coś jak funkcja wyszukaj.pionowo w excelu. |
|
|
![]()
|
|
Z jQuery, o którym wspominałem dwukrotnie.
Pomimo niezastosowania, sprawdziłeś przykład, który podałem? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem, nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Przeniosłeś kod do siebie? Co dokładnie nie działa?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:06 |