![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Nie wiem w czym rzecz ale nie dzialaja mi skrypt, który zmniejsza czy wykonuje jakoakolwiek inna operacje na zdjeciu. Sprawa jest taka, ze chce sam cos napisac ale wczesniej chcialem sprawdzic czy dzialaja mi inne juz napisane skrypty. I okazuje sie, ze kupa. Problem jest chyba w GD ale jak sprawdzalem w phpinfo(); to jest wlaczone. GD Support enabled GD Version bundled (2.0.15 compatible) FreeType Support enabled FreeType Linkage with freetype GIF Read Support enabled JPG Support enabled PNG Support enabled WBMP Support enabled XBM Support enabled W czym moze byc problem? Skrypty jakie bralem to z manuala.I np byl taki co zmienial wielkosc obrazka procentowo. I nie to, ze mi jakis blad wyskoczyl czy cos tylko nic z tym szanownym zdjeciem sie nie dzieje jak bylo wielkosci np 800x600 tak jest do tej pory.. A jak sciagnalem skrypt galerii to przy robieniu miniaturek mowi mi ze mam niewlaczone gd czy Image...(cos tam). No ale GD jak widac jest. Da sie pomoc? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat(Prezes @ 2004-12-12 20:15:40) ...(cos tam). Na podstawie analizy kodu który podałeś, uwzglęgniając błędy które wyskakują (które także przytoczyłeś), stwierdzam że jasnowidzów nie ma. Podaj przynajmniej ten błąd (cośtam) to przynajmniej będziemy wiedzieć czy to faktycznie brak GD. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław |
Przenoszę: Skrypty -> php
|
|
|
|