![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Mogilno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, probuje skorzystac z prostego formularza ktory sprawdzi czy uzytkownik nie probuje wprowadzic zabronionej nazwy w polu:
plik z formularzem: plik sprawdzjacy check.php:
Niestety powyzsze nie chce dzialac i jakos bledu nie dostrzegam a takowy na pewno jest :], ale byc moze ktos z guru mnie oswieci ? Po prostu za kazdym razem wynikiem dzialania gdy w formularzu poda sie jedna z zabronionych nazw, jest warunek pierwszy czyli przeniesienie na strone ok.php -------------------- "Lecz będąc biedakiem, jedyne co posiadam to marzenia. Rozsypałem me marzenia u twych stóp. Stąpaj miękko, gdyż stąpasz po moich marzeniach"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje zabronione nazwy są w tablicy, a ty testujesz tablicę tak jakby była zmienną.
Użyj funkcji in_array( 'słowo' , $tablica ) której opis znajdziesz tu: in_array |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I używaj $_POST['nazwa'] zamiast $nazwa
![]() -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Mogilno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki OGROMNE za pomoc, wystarczylo linie nr 3 zmienic na:
To tak na przyszlosc gdyby ktos tez mial taka potrzebe. Ech jak ja lubie to forum ![]() -------------------- "Lecz będąc biedakiem, jedyne co posiadam to marzenia. Rozsypałem me marzenia u twych stóp. Stąpaj miękko, gdyż stąpasz po moich marzeniach"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze mała korekta
![]() Ta 3 linijka: nie [nazwa], ale ['nazwa'] - nazwa nie jest stałą. -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
|
|
![]()
|
|
No bez '' mi zadzialalo ale niestety zapomnialem o jeszcze jedym problemie - jak ustalic czy wprowadzone przez uzytkownika slowo do formularza sklada sie z 2 do 31 znakow alfanumerycznych oraz kropki, myslnika i podkreslenia w srodku nazwy (chodzi o to czy podaje poprawna nazwe dla przedrostka adresu email) aby w przeciwnym razie tez przekierowalo go do strony z info o bledzie ?
-------------------- "Lecz będąc biedakiem, jedyne co posiadam to marzenia. Rozsypałem me marzenia u twych stóp. Stąpaj miękko, gdyż stąpasz po moich marzeniach"
|
|
|
![]()
|
|
Bo php jest takie, że to Ci zadziała
![]() W sprawdzaniu poprawności niestety nie pomogę Ci, bo jeszcze nie czuję się na siłach w wyrażeniach regularnych ![]() -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:53 |