![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do zakodowania takie coś:
![]() Ale nie mam kompletnie pomysłu jak do tego podejść. Chodzi o to że to jest TOP strony, container ma np. 1000px gdzie będzie logo (tło czerwone) i menu po prawo na tym zielonym tle. Normalnie nie byłoby problemu żadnego, ale tło czerwone musi zaczynać się od raz z lewej strony (poza kontenerem) a tło niebieskie musi zaczynać się w połowie kontenera (500px) i wychodzić poza niego do końca prawej strony (poza kontener 100%). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może trochę źle to opisałem, bo problem jest jednak mniej skomplikowany.
Jeszcze raz: mam takie coś: ![]() I te tło (top, slider, menu dolne) wyciąłem sobie z psd na szerokość 1px i dałem je w body jako repeat-x. Jest dobrze. Problem zaczyna się w TOP bo te tło gdzie będzie menu górne chciałbym żeby wychodziło poza kontener który ma 1050 px. Zrobiłem takie coś: CSS:
I jest niby tak jak chcę ale wychodzi mi poza rozmiar strony w sensie pojawia się pasek poziomy przewijania ;/ Jak dam width: 50% do topRight to niby jest ok (paska nie ma) ale tekst wychodzi poza kontener odświeżam ![]() Ten post edytował d.stp 9.01.2015, 21:00:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały top wyprowadź poza czerwony kontener. Ma mieć własny kontener o szerokości 100%.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:07 |