![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie tabele w bazie: Auta(id_auta, marka, cena) Klienci(id_klienta, imie, nazwisko) Wynajecia(id_klienta, id_auta,data_wyp,data_odd) Pytanie jak skonstruować zapytanie do bazy aby w wyniku dostać auto, które wypożyczył zarówno np Kowalski jak i Nowak. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z palca i pewnie bzdury ale zarys masz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z palca i pewnie bzdury ale zarys masz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Też tak probowałem ale to pokaże mi wszystkie auta które wynajęli Kowalski i Nowak. Chodzi mi o to, że ma pokazać auto które wynajął i Kowalski i Nowak. Np BMW wynajął i Nowak i Kowalski, a oprócz tego Kowalski wynajął jeszcze OPLA a Nowak VW. Zapytanie powyżej pokaże wszytkie auta czyli: BMW, OPEL i VW a ma pokazać tylko BMW |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:48 |