![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieją jakieś gotowe server-pack'i pod linuxa ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, masę
![]() Kod # ./configure # make # make install I jedziesz! ![]() A tak na serio to są - ale nikt tego nie używa raczej... -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bregovic @ 2004-12-12 16:25:11) A tak na serio to są - ale nikt tego nie używa raczej... Czemu nikt nie używa? Jak chodzi o mnie - lenistwo - nie chce mi się wszystkiego po kolei instalować, a że mam dwa systemy na kompie to mogę wybrzydzać, dopóki pod linuxa czegoś nie znajdę (standardowo zainstalowany mi się schrzanił ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bregovic @ 2004-12-12 15:25:11) Tak, masę ![]() Kod # ./configure # make # make install I jedziesz! ![]() A tak na serio to są - ale nikt tego nie używa raczej... Chyba raczej mało kto kompiluje ze źródeł ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tja
![]() Kod # emerge apache && emerge mysql && emerge mod_php I godzinke kompilacji ![]() W zamian za ta godzinke mam cudownie szybki i zoptymalizowany system ![]() Ten post edytował bregovic 12.12.2004, 17:16:40 -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chyba raczej mało kto kompiluje ze źródeł No nie wiem... Moja przygoda z linuxem rozpoczela sie od koniecznosci kompilacji kilku programow, a ze byla prosta (czytaj: configure - make - install ) nauczylem sie i nie sprawia mi to problemow. AMP mam calego skompilowanego ze zrodel. Z RPMow (tak, tak, RedHat 9:)) kozystam tylko w wypadku programow pod Xy: komunikatory itp. gdzie zazwyczaj mam problemy z zaleznosciami i recznym kompilowaniem ![]() @bregovic co oznacza to "emerge"? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mialem wiekszego problemu ze skompilowaniem apache+php pod linuxa, dodatkowo zainstalowalem mysql bodajze z paczki - ale juz nie pamietam. Wiecej zachodu mialem z konfiguracja apache i php
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szacunek :] mnie wlasnie to odrzucilo od gentoo - strata czasu ktory mozna lepiej wykorzystać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod apt-get install apache php4 mysql-server... Jak kto woli, kto co ma, kazdy linux obsluguje jakies paczki... Jesli nie chce sie miec serwera dokladnie na miare nie trzeba meczyc sie z kompilacja. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
# emerge -uv --deep world
i po sprawie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 23:49 |