![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 16 Dołączył: 21.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki problem mam formularz zrobiony i chcialbym zeby po kliknieciu wyslal on cala zawartosc do odpowiedniego diva
<form action="#contener" method="POST"> <textarea name="tresc" class="wyg_text" rows="3" required autocomplete="off" placeholder="Treść twojej wiadomości..."></textarea> <button type="submit" class="btn_wyslij" name="wyslij">Wyślij wiadomość</button> </form> na stronie jest utworzony div o nazwie contener jak to powinno byc zeby to dzialalo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez przeładowania nie możesz tego zrobić w php tylko za pomocą javascript. Poniżej przyjkład z jquery.
Kod <script type='text/javascript' src='jquery.min.js'></script> <script> $(document).ready(function() { $('form').submit(function(e) { e.preventDefault(); div = $(this).attr('action'); desc = $('textarea[name="tresc"]').val(); $(div).html(desc) }); }); </script> <div id="contener"></div> Jeżeli chcesz użyć php to musisz ustawić w action plik php, który wyświetli odpowiedni kod html. Ten post edytował sf 4.01.2015, 09:39:54 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 16 Dołączył: 21.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PO DODANIU TEGO KODY NIE DZIALA MI WYSYLANIE http://www.ocena.log.ugu.pl/ NIC SIE NIE POKAZUJE NA STRONIE POMOZECIE
poprawiony kod ktory nadal nie dziala pomoze ktos
Ten post edytował jaca121212 4.01.2015, 15:02:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:33 |