![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 35 Dołączył: 29.12.2014 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trudno poweidzieć gdzie masz błąd jeśli nie widać jak posklejałeś kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyślę ci na priv kod
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 35 Dołączył: 29.12.2014 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyczerpał się limit PW.
W jaki sposób objawia się to nie działanie strony? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Ale powiedz mi kolego dlaczego durne?
W innych działach nikt mi nie pomaga. W tym pomaga mi tylko SpiritCode , com i Turson, więcej nikomu nie chce się pofatygować i napisać. Ty mnie krytykujesz że zakładam durne tematy, a sam nie wiedziałbyś jak mi pomóc. Jak nie umiesz komuś pomóc to lepiej już nic nie pisz. Edit. Sory SpiritCode nie widziałem że dodałeś tutaj post. Jest tak: Użytkownik wchodzi sobie na stronę z przepisami. Załóżmy, że mam z 1000 przepisów i szukanie poprzez przesuwanie paska lub scrollem nie jest zbyt dobre. Więc dodałem wyszukiwarkę. Skrypt js musi być cały czas uruchomiony, ponieważ za każdym razem jak użytkownik wpisze jakąś literę w wyszukiwarkę to automatycznie skrypt dobiera wiersze tabeli w których jest dana litera lub słowo. Po wpisaniu tego wyświetlają się wiersze które użytkownik szukał. Zaznacza przepisy które mu są potrzebne wpisuje ile razy dany przepis będzie użyty i klika oblicz. I teraz właśnie ten przycisk oblicz nie działa. Tzn działa ale tylko wtedy jak użytkownik nie wprowadził żadnej litery w wyszukiwarkę i nie uruchomił skryptu. Ten post edytował smok55453 2.01.2015, 23:43:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałem Ci link z gotowym kodem i przykładami jak to wykonać. Turson zrobił to samo.
Ty odpisujesz w temacie - czekasz 30 minut i zakładasz kolejny z tym samym pytaniem. Zamiast usiąść i się nauczyć to czekać na gotowe rozwiązanie. Spoko - ja kiedyś też tak miałem, jednak zaoszczędze ci czasu i powiem, że nikt gotowca Ci tu nie da. Pozdrawiam ;] edit: wyjaśnie Tobie jak działa to co ci podesłałem. Tutaj masz link do zrzutu ekranu, jak widzisz, pobiera z 4 różnych tabel (newsy, artykuły, posty i tematy) i pokazuje wyniki ograniczone do ilości. http://arturs.pl/upload/nt/wyszukiwarka.jpg Tu jest kod jak to działa (ograniczyłem później do 3 tabel)
Teraz robisz tak: robisz dodatkowy plik / routing, np. newsy.json (nie musi być .json - to tylko w celach czytelności), w który listujesz wyniki z bazy danych jako JSON. (json_decone i json_encode - funkcje w PHP do tego). Na stronie robisz include z jquery.js, pod nim typeahead.js i pod nim to co napisałem wyżej (przerób na własne potrzeby zmieniając nazwe json i pól / tabel). Poczytaj o typeahead a do wieczora będziesz miał działający skrypt. Możesz również dalej czekać aż ktoś Ci poda innego gotowca -,- edit: podam Ci jeszcze kod HTML na formularz, taki jaki ja mam (ostylowany wg. bootstrapa): W input hide serialized automatycznie dodają się wybrane wartości w trakcie wyszukiwania, np. przeszukujesz newsy po treści to w to pole dodają się wszelkie wartości z json - te które dodasz z bazy, czyli np. id, data, tytuł, tresc, autor itp. etc. itd ;] proste.. wystarczy że przeczytasz to ze zrozumieniem i poprubujesz odrobine sam. Tylko nie wracaj jak przez godzine Ci nie będzie wychodzić. Ten post edytował Forti 3.01.2015, 10:26:23 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Haha!
Forti się wkurzył ale nie mam nic do dodania do jego posta ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:19 |