![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem z kodem, nie wiem jak powinien być prawidłowy zapisany:
Wyskakuje błąd, dziękuje za pomoc. -------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mojadomena.pl/index.php:1) in /mojadomena.pl/index.php on line 3
-------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal wszystkie znaki które są przez <?php
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje, błędów nie wyrzuca jednak nie zmienia znaków a adresie przeglądarki, ma ktoś jakiś pomysł?
Problem polega na tym, że ludzie wpisuje wulgarne słowa w mojadomena.pl/slowo.. i google to indeksuje i nie wiem jak to zablokować.. -------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z pewnością brakuje Ci kropki po Location.
http://ideone.com/ICAl93 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W mojej ocenie problemem jest chyba serwer, ponieważ na wszystkich stronach jak w zmienisz adres url i naciśniesz enter to i tak wraca do pierwotnej wersji. U mnie zostaje i przez to google indeksuje śmieci oraz nie działa header location. Serwer mam w home..
-------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla nieistniejących stron należy wygenerować nagłówek http ze statusem 404, albo w kodzie, albo poprzez .htaccess. Serwer bez Twojej ingerencji tego nie obsługuje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa zamiana zastosowana w header. Stosuję ją w linkach itd na stronie i działa prawidłowo ale w header nie reaguje, sama komenda działa, ponieważ po wpisaniu np. test w location przekierowuje.. Nie mam już pomysłów. Pomóżcie..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak wprowadziłeś zmianę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że w ogóle nie odczytuje zmiennych, mały test:
DZIAŁA
NIE DZIAŁA
NIE DZIAŁA A zmiana wygląda tak ( działa wszędzie poza header ):
|
|
|
![]()
|
|
Tu przypisujesz wartość zmiennej po wywołaniu header. Pisałeś wcześniej, że zaindeksowało Ci strony z wulgarnymi słowami w adresie. Tego nie rozwiążesz z pomocą statusu 301, a jeszcze pogorszysz sprawę. Nieistniejące adresy należy wygenerować ze statusem 404. Ten post edytował trueblue 3.01.2015, 13:43:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Udało się ale wyskakuje teraz:
Zapętlenie przekierowań na stronie -------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]()
|
|
Na jaki adres przekierowujesz, pod jakim adresem jest przekierowanie za pomocą header?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj takie coś:
Dla wszystkich nieistniejących/wulgarnych zapytań. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wszystko działa poza jednym, tworzy się pętla co jest oczywiste, ponieważ non stop zmienia adres url. Jak więc tego uniknąć?
To przekierowanie wykorzystuje do duplikatu URL podstron z pl i bez pl znaków ( obie wersje zaindeksowane przez google :/ ) sytuacja wygląda tak: mojadomena.pl/podstrona%9C - tą wersje miałem kiedyś.. Nadal jest w google.. zamienia na mojadomena.pl/podstronas - tą wersje mam na stronie w postaci linków i tytułów. Problem w tym, że jest to ta sama strona tylko z nowym adresem bez krzaków i powstaje pętla przekierowań.
Lub jak za pomocą header htaccess blokować strony, które w adresie mają krzaki.. Ten post edytował tenloginjestzajety 3.01.2015, 15:07:39 -------------------- Nigdy nie zapominam kliknąć "pomógł". Zastosowanie na stronie [prosze nie spamuj]
|
|
|
![]()
|
|
Powinieneś przekierować tylko takie adresy, które chcesz przekierować.
W tym kodzie przekierowujesz bezwarunkowo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany, zrobiłem przekierowanie na osobny katalog, w którym zamieściłem ten sam kod bez header eliminując pętle. Dziękuje bardzo Wszystkim za pomoc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:23 |