![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem taki skrypt logowania :
Problem polega na tym, że po wejściu na index.php i po zmianie nazwy też zamiast panelu pojawia się biała strona bez żadnych błędów. Na localhoscie ( xampp ) wszystko działa jednak na VPSie mam Nginx strona jest biała. Ten post edytował Gruchol 2.01.2015, 11:57:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raportowanie błedów!
Obstawiam na "Headers already sent"... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włączyłem raportowanie w php.ini i dopisałem :
<? error_reporting(E_ALL); ?> w index.php, wgrałem inny w 100% działający i nadal jest biała strona.. Chyba jest coś nie tak z nginxem. Zrobiłem nowe konto użytkownika i wstawiłem tam index teraz wyświetliło mi coś takiego : fetch_assoc()['password']; $haslo1 = md5($haslo); $loginsprawdz = mysqli_query($db, "SELECT user_name FROM user_data WHERE password='$haslo1'"); $loginsprawdz1 = $loginsprawdz->fetch_assoc()['user_name']; $id = mysqli_query($db, "SELECT user_id FROM user_data WHERE user_name='$login'"); $id1 = $id->fetch_assoc()['user_id']; echo "$id1"; if($haslozbazy1 == $haslo1 and $login == $loginsprawdz1) { $_SESSION["logged"] = true; $_SESSION["login"]=$_POST["login"]; header('location: shop.php'); } elseif(!empty($login or $haslo)) { echo " Login lub hasĹo jest bĹÄdne. "; } ?> Do tego w źródle strony widać cały kod php. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik ma rozszerzenie .php? Masz w ogóle tam PHP zainstalowane?
|
|
|
![]()
|
|
Tak mam zainstalowane php-fpm.
Teraz zauważyłem że to był jednak plik index.html i nadpisałem nie ten co miałem. Nadal jest biała strona. Jak bym nie miał zainstalowanego php to przeglądarka pobierała by plik .php zamiast go odtwarzać. Ten post edytował Gruchol 2.01.2015, 12:33:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz w ini short_open_tag = on? Jeżeli nie to zaczynaj od <?php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam :
; This directive determines whether or not PHP will recognize code between ; <? and ?> tags as PHP source which should be processed as such. It is ; generally recommended that <?php and ?> should be used and that this feature ; should be disabled, as enabling it may result in issues when generating XML ; documents, however this remains supported for backward compatibility reasons. ; Note that this directive does not control the <?= shorthand tag, which can be ; used regardless of this directive. ; Default Value: On ; Development Value: Off ; Production Value: Off ; http://php.net/short-open-tag short_open_tag = On Wklejałem linijka po linijce kod sprawdzając kiedy zrobi się biały obraz i robi się gdy dodam to :
Co w tym jest nie tak? Ten post edytował Gruchol 2.01.2015, 12:49:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 5 Dołączył: 31.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Działa wielkie dzięki !
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 10:54 |