![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam obecnie na stronie obowiązkowy jeden checkbox, chciałbym dodać drugi, tak aby możliwe było przejście do kolejnej strony jedynie po zaznaczeniu obydwu. Dodałem na stronie drugi chceckbox i teraz wygląda to tak: W kontrolerze wygląda to tak:
Wie ktoś co należy zmienić i gdzie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty na prawdę nie wiesz co tu należy zrobić a bierzesz się za framework? ;> Musisz sprawdzić wartość $this->_getParam('tac2') . Ten post edytował Forti 1.01.2015, 16:10:23 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wiem, probowałem to robić na różne sposoby i nie fumkcjonuje to tak jak powinno.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jakie.
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej stworzyć checkboxy przez obiekt formularza Zend, dać jako required i zwalidować?
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż jakie. Próbowałem dodać drugi warunek IF dla dodanego checkboxa, umieszczając go pod pierwszym warunkiem i kilka innych modyfikacji, ale nie mam pojecia o programowaniu, więc popełniam błędy i mi to nie działa jak należy.
|
|
|
![]()
|
|
Dostajesz jakieś błędy? Coś sie dzieje?
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Najcześciej dzieje się tak, że wystarczy zaznaczyć 1 z 2 obowiązkowych chceckboxow i można przejść dalej. To niestety nie może tak działać. Czy poniżej dobrze kombinuje (pogrubiona czcionka) ?
public function regulationsAction() { if (!$this->_request->isPost()) { return $this->_helper->_redirector->gotoRoute(array(), 'cart'); } $this->_flashMessenger = $this->_helper->getHelper('FlashMessenger'); $cart = Zend_Registry::get('cart'); if($this->_getParam('tac') == 1) { $cart->tac = true && ($this->_getParam('tac2') == 1) { $cart->tac2 = true; return $this->_helper->_redirector->gotoRoute(array(), 'delivery'); } elseif($this->_getParam('tac') == 0) { $cart->tac = false && ($this->_getParam('tac2') == 0) { $cart->tac2 = false; $this->_flashMessenger->addMessage(array(0, 'Zaakceptuj accept 1,2.')); return $this->_helper->_redirector->gotoRoute(array(), 'cart'); } } ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:39 |