![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem takie coś :
I mam problem z ifem który sprawdza hasło. Gdy wywale tego ifa wszystko działa ok. Hasło w bazie jest zahaszowane w md5. Próbuje się przestawić z MySQL na MySQLi i nie wiem czy wszędzie zastosowałem właśnie MySQLi. Proszę o sprawdzenie i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie przyszło Ci do głowy, np. wyświetlić obydwie (a w sumie trzy nawet) zmienne i swoim bystrym wzrokiem porównać czy są takie same?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed ifem dopisałem echo "$haslozbazy || $haslozsklepu"; i wyświetla się :
Catchable fatal error: Object of class mysqli_result could not be converted to string in E:\XAMPP\htdocs\sfgame\legal\shop.php on line 39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No widzisz, to już doszedłeś do wniosku, że źle pobierasz string z bazy danych.
Teraz pytasz Google o: mysqli get value i po paru godzinach prób dopiero wracasz na forum, jak nadal sobie nie możesz poradzić z pobraniem wartości. |
|
|
![]()
|
|
Kompletnie zapomniałem o tym.
Na początku gdy pobierałem nazwę użytkownika to zrobiłem dobrze. Dopisałem $haslozbazy1 = $haslozbazy->fetch_assoc()['password']; I teraz wyświetla się hasło które wpisałem w polu oraz zahaszowane hasło z bazy. Tylko teraz jak zrobić aby hasło się haszowało przed wysłaniem go do bazy? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
@Edit
Wszystko już działa oprócz 1.
Tak wygląda if i problem jest taki, że jak się wejdzie na stronę ( nie klikając ani nie wpisując nic ) strona wyświetla treść else. Czyli tj. formularz sam się wysyła nie podając żadnych wartości w pole hasła. Ten post edytował Gruchol 31.12.2014, 18:46:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no bo nie masz warunku który to sprawdza, tłumaczyłem Ci to przecież ostatnio a dalej robisz ten sam bład
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zamieniłem tego ifa na if(!empty($haslozbazy1 == $haslozsklepu1 and $grzybkiwyswietl >= '30')) { i nadal się sam wysyła. ( chyba o to chodziło
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo if empty albo if == zdecyduj się.
Po cholerę robisz tyle zapytań do bazy danych? Nie możesz dać:
BTW, Twój kod jest strasznie napisany - pobierasz ID użytkownika z GET, czyli z linku - modyfikując link mogę zmienić każdemu co tylko chcę. nie wspominając już o sql injection. Ten post edytował Rysh 31.12.2014, 19:19:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z tego get zrezygnuje i zrobię to inaczej postem.
Co do twojego zapytania które zrobiłeś w innej linijce, zobacz, że ja wyświetlam każdą zmienną osobno i każda jest mi z osobna potrzebna. Prosił bym jeszcze o pomoc z zablokowaniem tego aby formularz po wejściu sam się nie wysyłał. Napisałeś, że kod jest okropny lecz zauważ że znajdujemy się w dziale przedszkole gdzie nie można się spodziewać najlepiej zabezpieczonego i zoptymalizowanego kodu a ja w php piszę od 2 dni. Dziękuję za cenne uwagi. Ten post edytował Gruchol 31.12.2014, 19:37:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie za bardzo wiem jak to zrobić.
Próbowałem tak :
Jednak teraz to kompletnie nic nie działa. Ten post edytował Gruchol 31.12.2014, 20:32:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to tak :
Jednak cały czas dzieje się to samo. Jak kliknę w 1 wysyłają się wszystkie. Takich opcji jak wkleiłem up. mam z 4 i w każdej mam tak samo zastosowane if(!empty Ten post edytował Gruchol 1.01.2015, 21:51:01 |
|
|
![]()
|
|
no bo w każdym formularzu masz taki same imputy, wiec spełniają sie wszystkie warunki a wysyła sie tylko jeden, sory kolego ale bez podstaw na ten temat nie zrobisz nic, poczytaj trochę a potem zabierz się za pisanie tego i nie pisz do mnie na pw tylko tutaj
![]() Masz straszny balagan w tym kodzie jak nie potrafisz sobie poradzić, żeby działało kilka formularzy w 1 pliku to rozłóż to na więcej, a najlepiej po prostu pozmieniaj pola name w tych formach na unikatowe dla każdego, no i skoro wszystkie formularze wyświetlasz od razu to poco przeplatasz miedzy nimi te kody, w 1 miejscu je odbieraj a potem wyświetlaj je wszystkie, bo masz straszny bałagan i sam się w tym potem gubisz ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:19 |