![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem logowanie na sesjach, pomagając sobie poradnikami z sieci i teraz mam taki problem. Chciałbym, żeby zalogowany widział w menu odnośniki "profil" i "wyloguj", a niezalogowany "rejestracja" i "logowanie". Nie mam pojęcia, co robię źle.
login.php
connect.php
index.php
i header.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza sprawa to olej ten poradnik, bo przewija się co chwilę przez forum i ta cała funkcja clear jest o kant .. rozbić.
Po drugie przerzuć się na coś nowocześniejszego aniżeli mysql_query, chociażby na obiektową wersję mysqli choć polecam PDO. Brakuje ci na samej górze session_start(); A w których plikach? to już sam pomyśl. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam, że w pliku header.php, ale jak dawałem tam session_start to był error, że sesja jest już rozpoczęta i polecenie zostanie zignorowane.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if(zalogowany){echo wyloguj;}else{echo zaloguj;}
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Znajdź różnicę.. Twój kod:
Różnica:
Nadal nie działa, tylko teraz zamiast napisu "logout profile" jest "login register" przez cały czas. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump na $_SESSION. Prawdopodobnie pusta sesja przez błędne umiejscowienie lub brak session_start
|
|
|
![]()
|
|
Ok, jakoś sobie poradziłem ;]
Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:51 |