![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie forumowiczów.
Ostatnio wziołem się za pisanie prostego systemu szablonów. Znaczy taki prosty to on nie będzie bo chce tam zawrzeć pętle i warunki. no ale do sedna. Jakim wyrażeniem regularnym mogę wydostać ze stringa zmienną. zmienna jest zapisana jak w php za pomocą $. wyjątkiem ma być ciąg rozpoczynający się od $_ przykład: ala ma $zwierze1 oraz $zwierze2 oraz nie ma $_POST['zwierze3'] ma zamienić na: ala ma $this->data['zwierze1'] oraz $this->data['zwierze2'] oraz nie ma $_POST['zwierze3'] chcę te wyrażenie później wsadzić w preg_replace z góry dziękuję za odpowiedź ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod ^\$[^_].*
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: Unknown modifier '_' in **** on line 3 ![]() test:
powinno wyjść coś takiego: 'test tttttttttttt $_test2' -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam, poradziłem sobie z problemem już
![]() Jakby ktoś chciał skożystać z mojej mini klasy do szablonów to zapraszam. Klasa na miała tylko na celu być szybka, bez zbędnych wodotrysków, oraz obsługiwać instrukcje if i foreach oraz rozpoznawać i zostawiać w spokoju zmienne globalne $_***. Klasa ta nie ma obsługi błędów typu: nie wyświetli się żaden komunikat jeśli nie został zamknięty foreach albo nie została zadeklarowana jakaś zmienna (to akurat notice), ale to dla mnie akurat lepiej było bo sam z góry mogę tym kontrolować. jakby ktoś chciał ją użyć i miał jakieś uwagi to proszę w tym wątku odpowiadać (wiem wiem- temat nie na to forum, ale jak już tutaj zaczołem to po co zaśmiecać:P) ps. sorka za nei trzymanie się żadnych standardów kodowania, ale pisze jak lubie:) ps2. nei ma żadnej instrukcji obsługi bo klasa jest banlna i każdy się domyśli (chyba:P) ps3. jak używasz tego skryptu to możesz dać o tym znać (wtedy się podbudowywuje:P)
Ten post edytował tsharek 14.12.2004, 22:11:34 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 03:13 |