![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam nastepujący problem: Kod:
Problem polega na tym, że jeżeli w pliku register-form.php który jest includowany za pomocą funkcji registerForm(); chcę wyświetlić błędy
Nic sie nie pojawia Czy jest jakiś sposób aby zmienne mogły zostać wyświetlone w pliku includowanym? Z góry wielkie dzięki za pomoc Rafał |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale Ty nigdzie w tym kodzie, który podałeś, nie zamieszczasz tego pliku.
Jakbyś robił:
To by działało, tak jak sobie tego życzysz, ale domyślam się, że robisz to przez funkcję registerForm();, więc musisz podać przez nią parametr, np:
Po takim zabiegu, będziesz miał dostępną zmienną $wrong w Twoim pliku. Zmienne deklarowane poza funkcją, nie są widoczne w środku. I mam nadzieje, że nikt nie wspomni tu o global. Ten post edytował Daimos 20.12.2014, 12:50:58 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 20:05 |