![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Musze dodac do bazy mySQL 250.000 rekordow. Poniewaz plik jest duzy, wymyslilem, ze najprosciej bedzie go spakowac, wrzucic na serwer, rozpakowac i zassac skryptem do bazy. Plik i baza jest na jednym serwerze, wiec to chyba najsprawniejsze rozwiazanie. I tu pojawia sie problem ktorego nie potrafie przeskoczyc - wszystkie kursy jakie znalazlem ograniczaja sie to tych samych banalnych przykladow. Moja tabela epc na dwa pola : epc_nr i epc_CC. Obrobilem ja w Accesie i wrzucilem wylistowana do pliku epc_CENY.sql w formacie : ................................................................................ ................... insert into baza.epc (epc_nr, epc_CC) values ('82100000028', '2.67'); insert into baza.epc (epc_nr, epc_CC) values ('82100000029', '2.34'); insert into baza.epc (epc_nr, epc_CC) values ('82100000030', '2.15'); ................................................................................ ................... I teraz nie potrafie tego wciagnac do mySQL. Gdy podaje pojedynczy rekord : Kod $wstaw = "INSERT INTO forma_grafik.epc (epc_nr, epc_CC) VALUES ('61120000016', '54.16 ')"; $dodaj = mysql_query ($wstaw); wciaga bez problemu. Ale nijak nie chce wciagnac z pliku - bo nie wiem dokladnie jak ma wygladc skladnia : ( Kod $plik=file('epc_CENY.sql'); $dodaj = mysql_query ($plik); Bardzo proszę o pomoc - bo siedzialem do rana i pomysly juz mi sie wyczerpaly. A moze jakis prosty skrypcik pobierajacy dane z csv : [epc_nr, epc_CC] Pozdr. WO |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
resource mysql_query ( string zapytanie [....] ) - file() robi z $plik tablicę... Chyba tu leży problem. I zapytanie nie może kończyć się śrendikiem (wg manuala).
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat(czachor @ 2004-12-11 11:07:02) resource mysql_query ( string zapytanie [....] ) - file() robi z $plik tablicę... Niestety, to dla mnie wysokie loty - sam tego chyba nie zrobię. Poszedłem inną drogą - znalazłem ciekawy skrypt BIGDUMP do importu danych. Co ciekawe, sam dekompresuje pliki i wrzuca do bazy zadanymi porcjami. Wciagniecie danych 13 MB trwalo jakies 2 minuty. http://www.ozerov.de/bigdump Pozdr. WO Ten post edytował Tec 13.12.2004, 01:31:34 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:06 |