![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Siedzę sporo nad tym problemem i nie mogę znaleźć rozwiązania. Otóż chcę zrobić zliczanie wartości rekordu zależnie od sytuacji. Sprawa wygląda tak mam dwie tabele: Mecz i Klub. W pierwszej znajdują się wszystkie wyniki dodawane według schematu: gospodarz, przeciwnik, sety gospodarza, sety przeciwnika. Pod pierwsze kolumny wstawiane są identyfikatory klubu z tabeli Klub. Niestety dana drużyna może się znajdować zarówno jako gospodarz i jako przeciwnik. Potafię zliczyć wartości tych pól jeśli jest dana drużyna gospodarzem lub przeciwnikiem. Niestety nie wiem jak to ugryźć to w jednej komendzie sql-owskiej by liczyło dla danej drużyny wygrane i przegrane sety.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Ten post edytował Mikele7 18.12.2014, 21:29:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż dane, to pomogę. Mogą być na sqlfiddle.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że działa idealnie tak jak powinno. Dzięki kolego, będę wiedział już jak w razie w coś takiego ogarnąć, bo nie sądziłem, że aż tak można łączyć te komendy. Jeszcze raz wielkie dzięki
![]() Dalej już sobie sam dostosuję Ten post edytował Mikele7 19.12.2014, 08:24:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 20:55 |