![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
Od czego zalezy czy email trafi do spamu? Wysylam z PHP funcja mail. Na razie testowo do kilku osob, i mam wrazenie ze niektorym ida do spamu innych nie. Da sie to jakos poprawic? ...i jeszcze jedno, w emailu mam kod (wyloluje php) ktory sledzi czy email zostal otworzony (a nie tylko klikniety). Czy to tez moze miec wplyw? dziekuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Ciekawy temat. Znalazłem coś takiego: spam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustawienia revDNS
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...i jeszcze jedno, w emailu mam kod (wyloluje php) ktory sledzi czy email zostal otworzony (a nie tylko klikniety). Czy to tez moze miec wplyw? Może, jak najbardziej. Ogólnie wszystko zależy od polityki danego operatora (np gmail bardzo nie lubi świeżych domen). Pytanie czy korzystasz z mail przez smtp czy zwyczajnie wysyłka leci z konta www-data? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Do tego spamassassin też różnych rzeczy nie lubi i często różne rzeczy lądują w spamie. Jeszcze są SBLe (często blokowane są shared hostingi przez wysyłkę spamu) czy chociażby spf (wp nie przyjmowało kiedyś maili bez rekordu spf w domenie, nie wiem jak teraz) i dkim. Ogólnie dość sporo rzeczy ma wpływ na określenie spam/niespam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrócie server odbierajacy i wysylajacy oraz tresc zwlaszcza temat, reguly uzytkownika
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyslalem teraz na przyklad ten sam email na gmail.com i na wp.pl, na gmail trafil do "Odebrane" a na wp do spamu.
Czy jest mozliwosc sprawdzenia (albo przeze mnie jako wysylajacy albo dla osoby odbierajacej) czemu (jakie warunki sprawily) ze na wp trafil do spamu? Czy robicie na przyklad tak, ze w zaleznosci od adresu email wysylacie nieco inny text maila (albo tytul inny, albo nie html tylko txt, albo (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?). wyglada ze ilosc tresci ma znaczenie i tytul, po tym wp.pl decydowalo ze do Spamu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:41 |