![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie do końca nie wiem jak nazwać to co potrzebuje zrobić, daltego taka dziwna nazwa no ale już pisze o co chodzi.
Tworze cos w rodzaju banalnej galeri opartej o lightbox. Tzn. obrazki sa wrzucane do folderu galeria i wyswietlaja sie. Teraz chcialem zrobic do tego jakis panel. Dodawanie zrobilem, problem przy usuwaniu, bo nie za bardzo wiem jak pobrac cos w rodzaju "adresu" takiego pliku. Nie trzymam informacji o tym w bazie wiec nie mam tego w bazie chodzi o cos na zasadzie:
W sensie jakies przekierowanie zeby bylo, tylko ze tamto jest na bazie. Plik wyswietlam w taki sposob:
Kasowac probuje tak? Moze inaczej znalazlem taki kod na necie i pisza ze dziala jednak dalej nie widze opcji identyfikatora dla jednego obrazka zeby mozna usunac poszczegolny obrazek z tej prymitywnej galerii
W jaki sposob takie cos rozwiazac? Mam dodawac informacje do bazy i na podstawie tego? Nie da sie bez tego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod.php?s=galerka&a=usun
ten link nie przekazuje nic do pliku mod.php $file= $_GET['zdjecie']; musi byc przy wysiwietlaniu mod.php?s=galerka&a=usun&zdjecie='.$file.'" mam nadzieje ze w folderze galeria i glebiej masz tylko pliki graficzne do galerii -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok tamto dziala ale jeszcze jedno cos zblizone tematycznie:
dlaczego $file2 zwraca kropke jesli w katalogu upload sa pliki? Ten post edytował viamarimar 11.12.2014, 15:27:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzywaj
http://php.net/manual/en/function.scandir.php to znacznie szybsze, ale te skrypty znalazles pewnie w necie Pierwsze dwa elementy to zawsze folder skanownany "." oraz nadrzedny ".." http://www.devnetwork.net/viewtopic.php?f=1&t=2341 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nazwy pobiera tylko problem jest tego typu: http://www.iv.pl/viewer.php?file=72135430469008985261.png a w taki sposob wysweitla jedno echo tylko nie odczytuje juz nazwy pliku:
Ten post edytował viamarimar 11.12.2014, 16:56:15 |
|
|
![]()
|
|
bo wstawilem to w jakas petle wyswietlania
to ikonki edytuj maja ci sie pokazywac w kolumnie, no i widze ze masz tam rozne pliki... to wszystko folder galeria? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
to osobny folder
To jest cale wyswietlanie, tylko teraz dubluja sie nazwy x 19 bo tyle jest plikow ;< pewnie duzo tu namieszalem ;/ Ten post edytował viamarimar 11.12.2014, 18:53:04 |
|
|
![]()
|
|
Nazwy plików masz zapisane w bazie to olej readdir/scandir, waliduj tylko czy masz na liscie wszystkie pliki zeby lista byla aktualna, 2 rzecz to w pliku mod.php zebys nie zezwalal na usuwanie dowolnego pliku poprzez odpowidenia konstrukcje linku ze zmiennymi GET w adresie, 3 rzecz nie rozumiem dlaczego do edycji przekazujesz nazwe pliku a do usuwania jego ID, moze przy edycji skorzystaj z tej samej formuly co rzy usuwaniu lub na odwrot
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
poprostu mam nazwy w bazie i mialem elegancko usuwanie i edycje an podstawie bazy ale co mi z tego ze usune czy edytuje cos w bazie jak to sie nie usunie z katalogu? Chcialem to dorobic a jak zaczolem kombinowac to sie zrobil bigos. Dlatego przy edycji co innego i przy usuwaniu co innego
|
|
|
![]()
|
|
bogatszy w doświadczenia przepisz to więc od nowa
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:23 |