![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć jestem początkujący w PHP, więc wybaczcie za prostotę pytania. Mam taki problem: korzystam z biblioteki autocomplete. za co odpowiada
ta linijka
Chciałbym po kliknięciu przycisku Szukaj aby , na dole strony pojawiły się wyniki wyszukiwania. A mianowicie po kliknięciu przycisku powinnien wykonać się kod z zapytaniem do bazy który zwróci wyniki wyszukiwania , a potem wyświetli ja na dole strony. Jak w ogóle zabrać się do obsługi tego submitu- jak wysłać wartość która jest w input type="text" do funkcji/ strony która pobierze z bazy wartość tego zapytania.i Zwróci na tą stronę oraz wyświetli ? Prosze o pomoc. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
W jaki sposob działaja ci podpowiedzi? Albo inaczej - czy wogole działają?
Formularz metodą post wysyłasz gdzieś pod jakiś adres / plik, tam odbierasz tablice POST i przetwarzasz / obsługujesz . wyszukujesz z bazy po czym zwracasz wyniki poprzez rendering strony czy jako zwykłe return z funkcji / metody. Zacznij po prostu od nauki obsługi formularzy - co powinno się z nimi robić. Teraz np. w action masz '/' - co to wogóle ma być a co powinno twoim zdaniem się tam znaleźć? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
odpowiedzi działają tak że pobieram zapytaniem z bazy wszystkie rekordy i następnie po wpisaniu danego ciągu znaków wyskakują tylko te wyniki w których się podciąg zgadza. Samo wysyłanie POSTem do innej strony wiem jak zrobić , wiem jak pobrać ,tylko jak to zwrócić z powrotem do tej strony i wyświetlić
Ten post edytował nono91 11.12.2014, 20:58:53 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 59 Dołączył: 24.04.2010 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%)
|
Teraz np. w action masz '/' - co to wogóle ma być a co powinno twoim zdaniem się tam znaleźć? Uważasz, że to niepoprawny zapis? - Mylisz się. Jeżeli chcesz zrobić to prosto to przekaż dane postem na ten sam url w którym printujesz forma tyle że kod odpowiedzialny za obsługę będzie zaifowany np
To najprostsze z możliwych rozwiązań. Ten post edytował lord2105 11.12.2014, 21:46:48 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%)
|
Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to Twój problem jest tutaj opisany: http://gajdaw.pl/jquery/autocomplete/print.html
|
|
|
|
|
|
|
|
O to mi chodziło dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%)
|
O to mi chodziło dzięki. Warto jeszcze wcisnać przycisk POMÓGŁ znajdujący sie pod dobrą odpowiedzią (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 22:23 |