![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Na początku przeproszę za ponowy temat z kategorii "jak nauczyć się php", ale do rzeczy. Przeczytałem dużo postów z forum na temat nauki owego języka, niektóre posty były pomocne, niektóre wręcz odwrotnie. Często zauważałem, że userzy zmienili temat całego wątku np. autor pyta o nauke php, a pięć postow dalej, ktoś wtrącą słowo "studia" i od tego momentu konwersacja zmienia kierunek. Tego bym nie chciał. Chciałbym się dowiedzieć, jaką drogę nauki obrać, aby nauka programowania php była dobra. Zacznę od początku.
Programowaniem php ( html + css znałem wcześniej, zrobiłem kilka stron ) zacząłem się interesować jakieś pół roku temu, obejrzałem kilka darmowych/płatnych kursów, poznałem trochę manuala. Obecnie potrafię napisać prosty skrypt php z wykorzystaniem pętli itp. Czytam w miarę podstawowe linie kodu, potrafię coś zrobić w mysql. Coś tzn. połączenia z baza danych, wszelaka praca na danych ( edycja, sortowanie itp.) Zamierzam zacząć projekt " hurtowanie materiałow budowlanych", strona całkowicie oparta o php+mysql do bazy danych produktów, użytkowników. Wydaje mi się, że idę w dobra stronę, ale.. no właśnie, i tutaj nachodzi pytanie. Czy nie warto byłoby zahaczyć o korepetytora, który wskazałby cel i np. raz w tyg. sprawdzał by postęp pracy, pomagał w zrozumieniu i dawał następne zadania ( nie mowie o projekcie hurtowni ) ? Wiem, wiem, zaraz każdy napisze, że jest manula, jest google i dużo tutoriali w sieci.. ale, taka wiedza przynajmniej dla mnie jest trochę nie spójna, ponieważ w jednym tutku przeczytam trochę o klasach, a w drugim, przelecę obiekty i autor tutka wrzuci inny temat. Ogólnie to zaczyna się robić mętlik, ja osobiście tracę zapał, ponieważ naglę jest tłok informacji, zaczynam mieszać informacje z tutków i powstają głupoty. Takie tylko moje spostrzeżenia. Chciałbym się również dowiedzieć jak powinna wyglądać nauka php? najpierw proste skrypty, mysql, obiekty,klasy i tak dalej? proszę o przemyślane wypowiedzi i na temat. chciałbym również przy okazji napisać ogłoszenie, o korepetytora, z Bydgoszczy. najlepiej osoba która pracuje jako programista php. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:32 |