![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2012 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem zapytać jak debagować kod w symfony. Sytuację przedstawię na przykładzie problemu który napotkałem. Zainstalowałem KnpMenuBundle i chciałem się zapoznać z tą paczką. Przeglądałem klase po klasię sprawdzałem metody itp. Chciałem sobie również zobaczyć co i w jakiej formie zwracaja poszczególne metody, natomiast gdy użyłem funkcji print_r(); otrzymuje pustą białą strone? i teraz pytanie z tematu: Jak debagować kod. Czy symfony ma jakieś wbudowane metody? Do zwracania zawartości jeśli się nie myle służy klasa Response ale w tym przypadku to chyba nie tędy droga. Proszę o wskazówki. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepnij sobie jakiegoś debuggera, np. xdebuga?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 3 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
xdebug
+ Kod var_dump($klasa)
var_dump(get_class_methods($klasa)) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodatkowo polecę zamiast używania var_dump() http://symfony.com/blog/new-in-symfony-2-6...umper-component
-------------------- // NOPE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 12:56 |