![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam tym razem problem z CSS. Zrobiłem grafikę tabele do swojej strony, tak radzili w internetach, żeby podzielić ją na małe fragmenty, aby mogła być elastyczna. Mam trochę banalny problem. Jest coś takiego. Stronę mam podzieloną na pojemniki "div". Główny pojemnik, ten któ©y jednocześnie jest tłem wysœietla grafikę tak jak chcę. Niestety tabelka, która jest na nim(również w div już nie pokazuje obrazka, lecz pokazuje sam kolor). Oto kod jednej ze stron. Każda ma taki sam schemat.
I css.
Kolor tabelki jest wyświetlany poprawnie. Problemem jest właśnie to, że nie wczytuje obrazka, chociaż jest wpisany poprawnie. Mam też jeszcze inne pytanie. Czy dałoby się w jakiś sposób zrobić tak, żeby do jednego stylu css zapakować kilka obrazków? Chodzi o to, że chce zrobić coś takiego. Dodac 4 kąty, które są zaokrąglone i z fajną ramką, krawędzie górną, dolną i boczne, które powtarzałyby się repeat-x/y, a także środek, który powielałby się repeat-x. Chodzi o to, że efekt ma być bardzo estetyczny, bo robię stronę hobbystyczną, a że rysowanie jest moją pasją od dziecka to chciałbym jakoś ładnie zrobić wygląd strony. Z góry dziękuję za pomoc i poświecony czas. ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tło obrazkowe zamiast koloru: daj background:transparent
Mozna dac kilka razy tło oddzielasz przecinkami background:transparent, url('scezka.png') repeat-x center, url('scezka.png') repeat-x top, url('scezka.png') repeat-y bottom -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:54 |