![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
kolejne z moich lamersko podstawowych pytan, no coz taka droga nauki... mam sub-domene: artykuly.jakasdomena.com i zalozmy ze chce przygotowac serie artykulow tworze na serwerze podkatalogi, np: /czesc1-jak-nie-przytyc /czesc2-jak-przytyc-szybko /czesc3-schudlem-40kg czyli dostep do artykulu jest poprzez: artykuly.jakasdomena.com/czesc1-jak-nie-przytyc mam index.php ktory buduje mi strone (jej wyglad), a tresc artykulu jest w pliku tresc.php zatem w kazdym podkatalogu mam index.php i tresc.php (index.php wykorzystuje tresc.php) 1. czy to wogole ma sens? 2. jak zmieniam cos w index.php to musze zmodyfikowany plik kopiowac do wszystkich podkatalogow ![]() 3. moze mi ktos podpowiedziec jak to powinno by zrobione? pozdrawiam. Ten post edytował robert1974 6.12.2014, 15:06:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Proszę nadać sensowny tytuł tematu, inaczej zostanie zamknięty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy podpowie ktos jak to rozwiazac?
dzieki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W wielkim uproszczeniu
plik .htaccess
w plik artykuly.php
Na twoim miejscu nie robił bym artykułów pod subdomeną, głównie z powodu SEO. Google traktuje teraz subdomeny jak odzielne domeny a więc siła jaką dają Ci artykuły kierowana jest na subdomenę a nie główną domenę. Ten post edytował SaMi 8.12.2014, 14:26:56 -------------------- Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
|
|
|
![]()
|
|
osssssz kurcze, jak zagadka matematyczna, chyba lapie, ale przestudiuje i sprobuje. wielkie dzieki.
na glownej domenie mamy juz forum. ogarnalem dodawanie domen a poniewaz kazda mozna kierowac do odzielnego katalogu na serwerze, to wyglada to prosto i atrakacyjnie, stad stosuje. za malo jeszcze potrafie, wiec pewnie malo optymalnie to wszystko projektuje i koduje, ale kazdego dnia troche do przodu ... z czasem sie naucze. pozdrawiam i odezwe sie w tej sprawie po testach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:25 |