![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuje małej pomocy. Ja sam głupek nie mogę sobie poradzić.
Opiszę sytuacje: Mam stronkę, szybkie logowanie. Wpisuje dane jeśli nie ma ich w bazie to dodaje i mnie loguje przenoszac na kolejna strone. Natomaist podczas trwania tej sesji wchodze na kolejna strone i tam chce przeprowadzic szybka rejestracja, która doda do bazy nowe 3 rekordy. (nazwa, opis, pozniej jeszcze tematyka). Rekordy maja byc dodane do zalogowanej obecnie sesji. Jeśli trwa już zalogowana sesja to dodaje poprzez formularz dodatkowe rekordy do użytkownika w bazie danych. Czyli do jego ID i NICKU doda: nazwa, opis, tematyka, ranga. Ranga będzie losowo przyznawana (bez powtórzeń). Następnie w kolejnym pliku gdy sprawdzi w sesji czy zgadza się NICK i RANGA to da mu dostęp do pewnej funkcji. Rekordy mam utworzone w tabeli, chodź nie wiem czy o prawidłowych właściwiościach.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i w czym problem ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że zapomniałem napisać. Wyczerpanie totalne.
Problemem w tym jest, że owy skrypt po wysłaniu formularza nie wprowadza rekordów do bazy danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakieś błędy czy coś nie mam teraz dostępu do serwera więc ciężko mi sprwadzić kod. Napewno możesz zrobić tak
po za tym zrobił byś porządek z kodem odziel logike od widoku wywal stare metody łączenia się z mysql przerzuć się na PDO |
|
|
![]()
|
|
Przerabiam ten kod rejestracji/logowania, który mi służy do dodania użytkownika do bazy i stworzenie sesji -->
Nie liczę na zupełnego gotowca. Cieszył bym się jednak by pobrać zalogowaną sejse, sprawdzić czy istnieje, jeśli tak to za pomocą formularza wysłać rekord NAZWA, RANGA, OPIS do bazy danych. W bazie danych mam 2 tabele i tylko z jednej chce pobrac dane. EDIT: Mam tak obecnie:
i zwraca błąd
Błędy w składni jeśli dobrze się domyślam. Ten post edytował Roller 6.12.2014, 17:40:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 15 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są to linijki 70-72, zamień to na:
Zapomniałeś o wykrzykniku ![]() -------------------- Nie bój się kliknąć
![]() |
|
|
![]()
|
|
Błąd:
kod:
Nie rozumiem. Prosiłbym o trafną podpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:37 |