Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CSS][JavaScript] Animacje przy przewijaniu strony
bahh

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

ostatnio widzę sporo stron działających na animate.css tak, że po załadowaniu strony wybrana treść wychodzi z lewej strony ekranu i ustawia się na swoim miejscu. Podobnie przy przewijaniu strony, na odpowiedniej wysokości wychodzi odpowiednia animacja.

Jak uzyskać taki efekt?

Mam na myśli że z animate.css: http://daneden.github.io/animate.css/ wybieram bounceInLeft i chcę by div o id "content" po załadowaniu strony ładnie wskoczył na swoje miejsce na środku ekranu. Ma ktoś uniwersalną metodę, którą łatwo można użyć?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
ghastblood

-----

ja bym to zrobił tak jquery $( document ).ready() i wywołujesz css z animacją dla konkretnego diva
+Quote Post
bahh

-----

no ok, jednakże div jest normalnie ułożony, zatem styl polegałby na tym, że za pomoca jquery z display:none robi się display:block + ustawienie klasy danej animacji?

chyba że po prostu manipuluje się momentem animacji? tzn startuje ona przy zaladowaniu sie strony - wie dokładnie jaki styl nadać by taki efekt uzyskać?

Ten post edytował bahh 4.12.2014, 16:39:08
+Quote Post
ghastblood

-----

nie znam kodu tego arkusza ale widzę do przykładzie że kliknięcie w przycisk nadaje dla diva class="nazwa animacji" więc wystarczy że określisz układ diva po nadrzędnym divie lub po id a potem przez js po załadowaniu storony wywołujesz zmiane klasy dla tego diva i po skończeniu dajesz remove css i zostaje normalnie
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:09