![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Napisałem skrypt, jednak nie działają mi w nim alerty
Tutaj link jak to wygląda : ![]() Gdy nacisnę "Przycisk" żaden z alertów w ogóle nie reaguję, czy ktoś mógłby wskazać gdzie są błędy ? Ten post edytował SeveN797 4.12.2014, 13:40:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to za nazwy zmiennych, a do tego polskie znaki, inna nazwę funkcji podajesz w definicji, inna wywołujesz... w if'ach tez masz błędy, czyste niechlujstwo ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mała wskazówka: odpalaj konsolę błędów w przeglądarce. to ci powinno wskazać, gdzie masz jaki błąd.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem błędy i skrypt aktualnie wygląda tak :
Ruszyły alerty z Imieniem, Nazwiskiem i loginem, a nie działają alerty dotyczące : Hasła i Peselu i o za dużej liczbie @@@ w e-mailu, natomiast za każdym razem wyskakuję alert o braku kropki w e-mailu, nawet jeśli wpisze poprawny adres. Teraz już mniejsza z tym bo ciągle patrzałem na niewłaściwą kartkę z zadaniem... Muszę zrobić takie warunki : Do imienia musi być warunek min 3 znaki Do nazwiska max. 10 znaków i nie może być liczbą Do hasła min. 8 znaków Do emaila musi zawierać chociaż 1 znak "@" i 1 znak "." Do wieku musi być liczbą i być większy od 0 i mniejszy od 130 Do imienia próbowałem użyć tego samego co mam aktualnie w peselu czyli "value.lenght<=)" no ale jako, że pesel sam w sobie nie działa to to również nie podziałało. Do nazwiska mam użyć "maxlenght" ? Do hasła znowu minimum Natomiast nie mam pojęcia jak zrobić to z mailem i wiekiem.
Okej mam już Imię Nazwisko, Login i Hasło oraz 11 cyfer do pesela, natomiast nie mogę rozgryźć jak zmusić do działania wymóg dotyczący samych cyfer w peselu, aktualnie gdy wpiszę +11 cyfer albo +11 cyfer i liter/samych liter to w tym 2 przypadku również mi to "zalicza" Jak to zmodyfikować ?
Dobra mam już wszystko po za mailami - wszystkie 3 alerty wyskakują za każdym razem co bym nie wpisał oraz nie wiem jak ustawić więk większy od 0 a mniejszy od 130
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:59 |