![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem trochę zielony w php, aczkolwiek jakieś tam podstawy znam. Jednakże podczas pisania strony projektu na zaliczenie napotkałem się na pewien bardzo uciążliwy błąd, mianowicie skrypt, który napisałem (prawdopodobnie jest źle zrobiony) nie dodaje rekordów do mysql, a takie ma zadanie. Ogólnie cała koncepcja polega na tym, że mam parę tabel i za pomocą <select> wybieram tabele, do której ma być dodany nowy rekord (dynamiczne divy + formularze). Serwer nie pokazuje żadnych błędów (prócz "undefind index"). Proszę o pomoc, bo ja już nie mam siły :<
PS. Proszę nie krytykować za bardzo za jakieś nie estetyczne formy, czy coś tego rodzaju, nie jest to środowisko, w którym się na co dzień poruszam. Z góry dziękuję za każda pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie:
Tylko:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wprowadziłem to już.
Hmm, bez <select> i switch działa bez problemu, schody się zaczynają jak dodam te funkcje. Chyba rzuciłem się na zbyt głęboką wodę :< Ten post edytował Turech 3.12.2014, 23:58:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Okej, wszystkie @ usunięte, warning $kategorie już nie występuje (trywialny błąd). Domyślałem się właśnie, że skrypt nie czyta żadnych zmiennych z formularza, tylko nie mam pomysłu jak zrobić, żeby to działało.
Wprowadziłem lekkie poprawki:
Skrypt działa w pełni, jednakże wykonanie jego jest tragiczne. Jak ktoś ma pomysł jak jakoś estetyczniej to rozwiązać to może śmiało pisać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 10:21 |