![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym stworzyć prosty panel admina, mianowicie, żeby szło edytować użytkowników itp, ale chcę żeby miał taką możliwość tylko jeden użytkownik ten admin. Muszę dodać do bazy klasę? W sensie rangę? W jaki sposób napisać system logowania, żeby mi to sprawdziło. oto mój
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm wydaję mi się że najłatwiej będzie dodać do mysql do users user_grupe z ustawieniem na domyślnie 0 a dla admina dać 1 i przy logowaniu do panelu admina sprawdzać czy user_grupe == 1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dać if żeby sprawdzało tak? Tylko jak? Bo zielony jestem w tym.
Do bazy już dodałem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zależy czy chcesz żeby z logowania otwierało tobie acp czy link w menu na stronie który będzie widział tylko admin
|
|
|
![]()
|
|
Rzeczy które widzą wszyscy + rzeczy które widzi tylko admin.
czyli: jest lista użytkowników i każdy użytkownik może edytować swoje a administrator może edytować wszystkie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie twój kod, tylko z neta , zresztą fatalny. ( na forum co chwile się przewija) Sprawdzasz ifem po zalogowaniu jakIe uprawnienia ma sesja do której włożyłeś je przy logowaniu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:14 |