![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
mój problem jest tematem dość znanym. Udało mi się znaleźć kilka rozwiązań niestety żadnego nie mogę dostatecznie zmodyfikować, żeby pasował do mojego kodu. Chodzi mi o zrobienie pionowego rozwijanego menu. Próbowałem metod z .css i jquery, gdzie w większości dodawany jest parametr ul {visibility: hidden;} a mój kod menu prezentuje się nastepująco: Styl tej częśći wygląda tak:
Potrzebuje zrobić dodatkowe, rozwijane opcje dostępne dla: Jak widać całe moje menu jest oparte na elemencie <ul>, dlatego nie mogę ustawić go na hidden, bo zwyczajne nic wtedy nie widać. Czy zielony w tym temacie może liczyć na Waszą pomoc? ![]() Ten post edytował Jokeer 2.12.2014, 21:37:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze dziękuje za zainteresowanie!!!
Po drugie, jednak kiedy zastosowałem to rozwiązanie u siebie to menu w ogóle się nie wyświetla ![]() Zapewne jest to wina:
Moje menu wygląda teraz tak: Plik css natomiast:
Nie potrafie wyeliminować <ul> na początu menu a widzę, że to powoduje problemy. Czy mogę prosić o pomoc jeszcze raz? Co mogę jeszcze zmodyfikować, żeby to zadziałało? Dzięki!!! Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ul na pewno nie może być bezpośrednim dzieckiem ul.
Poczytaj trochę więcej o html i css. http://jsfiddle.net/xe4u3vjo/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:53 |