![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Skąd: Legnionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam system komentowania fotek oparty na plikach tekstowych, teraz chce zrobić funkcje która wyświetli mi najnowsze komentarze… jak mam z 5 roznych katalogów wyświetlić np. 3 pliki tekstowe z najświeższymi datami modyfikacji ?
prosze o przyklad albo gotowy scrypt... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Dla każdego z katalogów odczytujesz filemtime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() plików, pakujesz daty do tablicy, następnie je sortujesz i voila.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Skąd: Legnionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no fajnie ale nie bardzo wiem jak napisac scrypt ktory to zrobi moze cos naskrobiesz
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może sam sobie napiszesz? A jeśli naprawdę nie potrafisz, to trochę więcej pokory na pewno da ci więcej szczęścia w poszukiwaniu rozwiązania. Zobacz następujące strony: filemtime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, language.types.array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i sort" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Jak je przeczytasz, powinieneś mniej więcej wiedzieć jak rozwiązać twój problem. Popracuj nad tym troche, wypróbuj pomysły. Nic nie przychodzi samo z siebie - zwłaszcza że wiedza o php jest tak bardzo dostępna.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 01:43 |