Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [AJAX][JQUERY]Przekazywanie zmiennej z jednego pola Input do drugiego
diodadioda
post 2.12.2014, 10:01:33
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 16.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Mam problem takiej natury. Próbuję skonstruować wiele zależnych od siebie pól input. W sensie zmieniam jedno zmienia się drugie i np 3.
Na początek zrobiłem coś takiego:
Kod
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{
     $("#1input").change(function()
     {
     var id = $(this).val();
     var dataString = 'id='+ id;
     $.ajax
          ({
               type: "POST",
               url: "ajax_model.php",
               data: dataString,
               cache: false,
               success: function(html)
        
               {
                    $(".model2").html(html);
               }
          });
     });
});
</script>
Przeakzuje mi to dane do pola tesktowego
Kod
<input  type="text" name="NUMER_ZLECENIA" value="" class="auto" id="1input">
<label class="model2" name="modele"></label>

I właśnie jak ustawić żeby przenieść to do wartości value ale pola input text.
Próbowałem to zrobić tak:
Kod
<script  type="text/javascript">
window.onload=function() {
var zmienna = "test";
document.getElementById("pole").value=zmienna;}
</script>
co wstawia zmienna do
Kod
<input class="model" name="model2" type="text" id="pole" />

no i właśnie jak ta zmienną test podpiąć pod zmienna jaką mam w pierwszwym skrypcie. Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumie smile.gif
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
SaMi
post 2.12.2014, 12:19:41
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 173
Pomógł: 14
Dołączył: 27.03.2004
Skąd: Białystok

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Szczeże mówiac nie jestem pewny czy dobrze rozumiem.
Napisz konkretnie co i gdzie chcesz wstawić.


--------------------
Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
Go to the top of the page
+Quote Post
diodadioda
post 2.12.2014, 13:15:45
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 16.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Chce zrealizować analogiczne zadanie jak jest teraz, czyli było:
z inputa text ustawia tekst w label
a teraz chce z input text wstawić do drugiego inputa jako wartość domyślą value
Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 2.12.2014, 13:51:34
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 400
Pomógł: 917
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


http://api.jquery.com/val/

Inna sprawa że identyfikator nie może się zaczynać od cyfr.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
diodadioda
post 3.12.2014, 11:46:40
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 16.06.2014

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Super dzięki za link i informacje.
Dla potomnych
Kod
<input type="text" value="pole1" id ="input1">
<input type="text" value="pole2" id ="input2">

<script>
$( "#input1" )
  .keyup(function() {
    var value = $( this ).val();
    $( "#input2" ).val( value );
  })
  .keyup();
</script>

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
kpbd
post 1.11.2019, 23:45:44
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 1.11.2019

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Może troszkę głupie pytanie ale nie potrafię sobie z tym poradzić albo się nie da :/
Czy da się z dwóch pól input (input1 i input2) przenieść dane do pola input3?
np.
  1. <input type="text" value="pole1" id ="input1">
  2. <input type="text" value="pole2" id ="input2">
  3. <input type="text" value="pole1.pole2" id ="input3">


Ten post edytował kpbd 1.11.2019, 23:46:11
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.11.2019 - 23:54