![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbuję stworzyć koszyk zakupów dla sklepu internetowego. Po dodaniu produktu do koszyku powinien tam produkt się wyświetlać w koszyku. Jednak wywala mi błąd i nie potrafię dojść co jest nie tal, choć myślę, że problem może leżeć w zapytaniu SQL. Błąd mi wywala w linii 37, czyli gdzie powinno mi rozpocząć pętlę while, ale jest problem. Wiecie może co robię nie tam? Z góry dziękuję za pomoc, a jeśli chodzi o start sesji to jest zawarty w pliku nagłówka header.php jakby co
![]()
A oto błąd: W 37. wierszu skryptu '/home/u571599614/public_html/Rejestracja/Projekt/view_basket.php' wystąpił błąd: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznijmy od :
var_dump($r); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozwiązało to niestety mojego problemu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz co ci wyświetla...
|
|
|
![]()
|
|
W 38. wierszu skryptu '/home/u571599614/public_html/Rejestracja/Projekt/view_basket.php' wystąpił błąd: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Miales wyswietlic co zwraca VAR_DUMP.... Dobra, nie wazne, przeciez widac jak wol ze zwraca false... Masz blad zapytania. TU masz napisane jak sobie je wyswietlac i ogolnie jak radzic sobie z analizą tak banalnych bledow... Temat: Jak poprawnie zada pytanie zastosuj sie do tego tematu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak jak już pisałem na początku tak sądziłem, że problem jest z zapytaniem SQL, ale nie wiem co jest nie tak. Stąd ten temat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No i dlatego napisalem ci wszystko co masz zrobic... Potrzebujesz jakiejs specjalnej zachety?? Wszystko masz podane na tacy, tylko teraz to zrob co ci podano.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok zorobiłem tak jak napiałeś i doszedłem do tego, że błąd się brał z innego pliku, gdzie nie zapisywało mi identyfikatorów w tablicy. Teraz po części działa, ale nie wiem czemu mi wstawia na początku id w tym wyrażeniu IN:
np. tak jak tutaj: W 27. wierszu skryptu '/home/u571599614/public_html/Rejestracja/Projekt/view_basket.php' wystąpił błąd: Zapytanie: SELECT product_id, name, price FROM products WHERE product_id IN (id,3,4) ORDER BY product_id ASC Błąd MySQL: Unknown column 'id' in 'where clause' |
|
|
![]()
|
|
Pewnie dlatego ze w session basket masz tekst ID... sprawdziles? Pewnie nie, bo po co...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobrze usunąłem dane sesji i pozmieniałem parę rzeczy i działa jak znalazł. Dzięki nospor
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:17 |