![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
<form class="well span8" action='../../skrypty/rejestracja.php' method='POST'>
</form> Mam taka strukture na serwerze: strony - tu sa pliki html skrypty - tu pliki php ... reszta ... Teraz tak, w katalogu strony mam plik rej.html z formularzem rejestracji i jaka akcje wpisac zeby zadzialal plik rejestracja.php z katalogu skrypy. Trzeba nazwe serwera pobrac jakos? Obecnie jestem na localhoscie ale pozniej bedzie to na innym serwerze i chce zeby dzialalo w dwoch wersjach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"../../skrypty/rejestracja.php" - to jest względna ścieżka do pliku, więc jeżeli nie zmienisz nic w struktorze katalogów, to powinno na każdym serwerze działać tak samo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro jestes w katalogu strony to zeby wejsc w katalog skrypty, to masz isc tylko raz do gory czyli ../ a nie jak teraz dwa razy do gory ../../
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
niby sie udalo ..
prawie ten sam problem wiec mam plik index gdzie includuje kolejne "czescie" strony(szablonu) i teraz w pliku rejestracja chce inludowac index, powinienem robic tak czy to wszystko co jest includowane w index przekopiowac do rejestracji cos takiego w rejestracje?
czy to jest index i teraz to jakos rozdzielac (kopiujac w mkolejne pliki)?
Ten post edytował viamarimar 27.11.2014, 13:30:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 00:28 |