![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam
Piszę teraz mini CMSik na potrzeby strony hobbystycznej. Niestety mam problemy z stworzeniem instalki, a dokładnie z wykonaniem testów dotyczących MySQL. Sprawa jest taka. Przed przystąpieniem do formularza instalacyjnego, w którym będzie uzuepłniał dane nt. nazwy domeny, nazwy bd, administratora itp., chciałbym aby wcześniej odbył się test jego sprzętu, a raczej czy ma zainstalowane odpowiednie środowisko, aby CMS mógł bez problemu działać. Zależy mi na tym, bo używam w nim już najnowszych standardów, a także najnowszych wersji i wolałbym, żeby działał bez zarzutów na drugim sprzęcie. Poradziłem sobie z testem PHP. Mam natomiast problem z testem MySQL. Jak wykonać test na samą obecność, aktywność i odpowiednią wersję MySQL? Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Test na obecnośc i aktywność MySQL - wykonać połączenie (przynajmniej spróbować)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%)
|
Ok. To rozwiązuje sprawę. Dzieki bardzo.
Temat do kosza |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 18:24 |