![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam plik Header.tpl, content.tpl, oraz footer.tpl tak wygląda moje menu potrzebuje zminić <ul class="current"> oraz <li class="sub_show"> w zaleźności od załadowanego kontentu. Jak mógł bym coś takiego zrobić ? Raczej nie ma senu tworzyć 30 headerów i ładować ich do konkretnego kontentu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 804 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam gdzie decydujesz jaki kontent pobierasz, przypisz zmienną do Smarty, w szablonie, w zależności od jej wartości przypisz odpowiednią klasę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnię że nie mam żadnego routera ładuje bezpośrednio przez url np: logowanie localhost/login.php rejestracja localhost/register.php itd
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 804 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co właściwie jest kontentem jakiś szablon czy plik php?
EDIT: Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale możesz badać $smarty.server.REQUEST_URI Ten post edytował trueblue 26.11.2014, 17:42:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
w sumie to kontrolerem jest plik
konstrukcj jest taka index.php pobranie danych z mysql dodanie ich do smaty odniesienie do szablonu a szablon to raczej logiczne include nagłowek(header.tpl) treść (index.tpl) include stopla(footer.tpl) |
|
|
![]()
|
|
Co jest kontentem? Zawartość index.tpl?
Jeśli masz władzę nad tym co się ładuje to index.tpl, to tak jak pisałem przypisuj zmienną do Smarty, w zależności co przypisujesz do index.tpl. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 10:53 |