![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem, potrzebuję zrobić wykres map:
http://cache.www.gametracker.com/images/gr...hp?GSID=4465772 z samym wykresem nie będzie problemu, problem pojawia się wtedy, gdy do wykresu trzeba podać dane tych map, czyli nazwa mapy, jak często jest grana itp. mogę wyciągnąć z serwera dane o aktualnie granej mapie i następnej. Mógłbym to zapisywać w jakimś pliku txt czy bazie, ale jeżeli w mojej bazie będzie 1000 serwerów, to dla każdego osobno musze tworzyć plik / dodawać rekord? jak to najlepiej rozwiązać ? Dzięki z góry! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcje.net/view/2/2498/index.html
-------------------- Kloc = Kolor
Obama !== Murzyn Obama === Kloc Jak Ci pomogłem to daj Pomógł, tu nie chodzi o te Pomógł, bo to do niczego nie potrzebne, ale daj! :D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Niewiele to ma wspólnego z moim problemem :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla każdej mapy nowy rekord w jednej tabeli lub nowy wiersz w jednym pliku.
Obama !== Murzyn Obama === Kloc Jak Ci pomogłem to daj Pomógł, tu nie chodzi o te Pomógł, bo to do niczego nie potrzebne, ale daj! :D |
|
|
![]()
|
|
Nie ma innej opcji rozwiązania tego problemu? to będzie naprawdę duża ilość danych...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to jest chyba najwydajniejsza możliwość, 1000 cz 10000 tys rekordów to nie wiele.
|
|
![]()
|
|
I potem odpalam crona co 15min (mniej więcej tyle trwa kazda mapa) i sprawdzanie 1000 serwerów i aktualizowanie bazy? wydaje mi się to bardzo hm "niepraktyczne?" może ktoś coś jeszcze powiedzieć na ten temat?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla bazy będzie to pryszcz, bardziej Cie wykończy to sprawdzanie serwerów
|
|
|
![]()
|
|
nie mam wyjścia, najwyżej będę dzielił te sprawdzanie na kilka plików np. po 250 rekordów
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz jakąś awersję do baz danych? Gwarantuje, że Twoje operacje na plikach będą bardziej obciążające na serwerach niż wykonanie kilku zapytań do bazy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 15:11 |