![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę, nie umiem sobie poradzić gdzie tkwi błąd - dlaczego kod wypisuje wszystkie potrzebne rekordy oprócz pierwszego ?
kod ma wypisać z bazy miejsc pierwsze trzy litery z podziałem na linijki wg drugiej literki jest efekt: aab, aac, aad, aae ... - a powinno być: aaa, aab, aac .... ps. czy całość nie powinna być jakoś lepiej napisana ?
Ten post edytował Dopler 24.11.2014, 14:12:40 -------------------- Genealogia Polaków
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w 16 linii pobierasz rekord, a zaraz potem w 22 również pobierasz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak to przerobić bo muszę mieć warunek i potem pętlę - mogę się w pętli odnieść do warunku ?
-------------------- Genealogia Polaków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc - ale to nie rozwiązuje sytuacji - bo "else" nie działa - zamiast dawać komunikat jest pusto - taki warunek nie uwzględnia sytuacji gdy rekordów jest zero.
ale poradziłem sobie trochąż na około - usunąłe faktycznie pierwsze pobranie i zastąpiłem ilością rekordów w uzysku - i działa. -------------------- Genealogia Polaków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś na forum od 2008 roku i nie potrafisz zrobić warunku? Jeżeli rekordów jest 0 to znaczy, że false, a to znaczy że wykona się else tego co ci podałem.
Słowem: TAK, taki warunek uwzględnia gdy rekordów jest 0. Ewentualnie dopisz sobie:
-------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
kpiny niepotrzebne - niektórym po prostu programowie nie wchodzi do głowy
dzięki wielkie ps. teraz pisze "moze to ci sie wykona... ;]" ![]() -------------------- Genealogia Polaków
|
|
|
![]()
|
|
[...] ps. teraz pisze "moze to ci sie wykona... ;]" ![]() bo ci zapytanie nie wraca rekordów. A ten napis nie powinien ci się wyświetlać jak nie wywaliłeś "//" <-- to jest komentarz. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
to były żart! - wszystko działa - dzięki koniec tematu
-------------------- Genealogia Polaków
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:19 |