Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript]Problem z pluginem jquery "color animation"
kuna11

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam stronkę i menu, które po najechaniu myszką (hover) zmienia kolor.
Problem polega na tym, że ten kolor nie zmienia się błyskawicznie tylko płynnie za pomocą skryptu (widać przejścia tonalne).

Zlokalizowałem sktypt odpowiadający za to, nazywa się jquery.animate-colors-min.js.

Skrypt wygląda tak:

1. (function(d){function i(){var b=d("script:first"),a=b.css("color"),c=false;if(/^rgba/.test(a))c=true;else try{c=a!=b.css("color","rgba(0, 0, 0, 0.5)").css("color");b.css("color",a)}catch(e){}return c}function g(b,a,c){var e="rgb"+(d.support.rgba?"a":"")+"("+parseInt(b[0]+c*(a[0]-b[0]),10)+","+parseInt(b[1]+c*(a[1]-b[1]),10)+","+parseInt(b[2]+c*(a[2]-b[2]),10);if(d.support.rgba)e+=","+(b&&a?parseFloat(b[3]+c*(a[3]-b[3])):1);e+=")";return e}function f(b){var a,c;if(a=/#([0-9a-fA-F]{2})([0-9a-fA-F]{2})([0-9a-fA-F]{2})/.exec(b))c=
  2. [parseInt(a[1],16),parseInt(a[2],16),parseInt(a[3],16),1];else if(a=/#([0-9a-fA-F])([0-9a-fA-F])([0-9a-fA-F])/.exec(b))c=[parseInt(a[1],16)*17,parseInt(a[2],16)*17,parseInt(a[3],16)*17,1];else if(a=/rgb\(\s*([0-9]{1,3})\s*,\s*([0-9]{1,3})\s*,\s*([0-9]{1,3})\s*\)/.exec(b))c=[parseInt(a[1]),parseInt(a[2]),parseInt(a[3]),1];else if(a=/rgba\(\s*([0-9]{1,3})\s*,\s*([0-9]{1,3})\s*,\s*([0-9]{1,3})\s*,\s*([0-9\.]*)\s*\)/.exec(b))c=[parseInt(a[1],10),parseInt(a[2],10),parseInt(a[3],10),parseFloat(a[4])];return c}
  3. d.extend(true,d,{support:{rgba:i()}});var h=["color","backgroundColor","borderBottomColor","borderLeftColor","borderRightColor","borderTopColor","outlineColor"];d.each(h,function(b,a){d.fx.step[a]=function(c){if(!c.init){c.a=f(d(c.elem).css(a));c.end=f(c.end);c.init=true}c.elem.style[a]=g(c.a,c.end,c.pos)}});d.fx.step.borderColor=function(b){if(!b.init)b.end=f(b.end);var a=h.slice(2,6);d.each(a,function(c,e){b.init||(b[e]={a:f(d(b.elem).css(e))});b.elem.style[e]=g(b[e].a,b.end,b.pos)});b.init=true}})(jQuery);

Niestety, za chiny nie mogę znaleźc tego jak wprowadzić kolor, który ma się docelowo wyświetlać.
Jak widać w tym skrypcie wszędzie pojawia się parametr "color".

Czy ktoś wie jak zdefiniować wstępnie tą 'zmienną' "color" ?
Chyba trzeba dodać na początku coś w styli var color="" , ale jak to dokładnie powinno wyglądać ?
(to musi być gdzieś indziej zdefiniowane, ale jak mówię nie mogę tego znaleźć.)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:33