![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam przykladowy plugin jQuery:
i chciałbym juz po zaladowaniu tego skryptu zmienic parametr w tym pluginie - coś w tym stylu: Oczywiście to nie działa... normalScrollElements: '.normal-scroll' - chcialbym wyczyścić ten parametr, tak zeby funkcja go nie przetwarzała już. Czy żeby to zrobić, musze na nowo załadować funkcje/plugin ze zmienionym parametrem czy moge to na szybko zrobic, bez przeladowania calej funkcji a jedynie nadpisanie tego parametru? Jeśli da sie tak zrobić jak to się robi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kamilo818 Niestety to nie wplywa na zmiane parametru - ta funkcja zostala zainicjowana - jakby byla w setInterval to wtedy wylapala by zmiane, ale tu mamy raz zainicowanie i trzeba znalesc sposob, zeby ponownie zapodac pluginowi nowa zmienna. Najprosciej jest wywolac plugin na nowo ze zmieniona wartosia, ale czy to konieczne?
wywala mi blad: Unhandled Error: Cannot convert 'jQuery.fn.pagepiling.options' to object Wyglada na to ze nie rozpoznaje .options
Ten post edytował universalStudio 21.11.2014, 12:34:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz napisać funkcją zmieniającą opcje.
tylko, że to nic nie da, bo w linni 525 w zależności od tej opcji są przypinane zdarzenia do document. Funkcja by była wywołana po przypięciu zdarzeń. Nie wiem czy nie ma błędu logicznego w Twojej potrzebie modyfikacji. |
|
|
![]()
|
|
to jest poczatek zrodla wtyczki:
jest tam object options wiec dziwne ze nie lapie... Cytat Nie wiem czy nie ma błędu logicznego w Twojej potrzebie modyfikacji. co masz na mysli? Zle podejscie? |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co chcesz osiągnąć. Może się mylę.
Dlaczego te elementy najpierw podajesz w parametrze, a potem chcesz się ich pozbyć? |
|
|
![]()
|
|
tam jest taki prametr normalScrollElements - w ktorym daje sie klase bloku w ktorym ma nie dzialac akcja scrolla dla przewijania tych slajdow stron, ale to ma dzialac tylko w przypadku kiedy nie ma suwaka ktoryz koleji powstaje gdy ejstw iecej tekstu dla overflow auto. Wtedy ma nie dzialac scroll dla wtyczki aby mozna bylo scrollowac tekst w w owerflow auto
taka ciekawostka, uzylem funkcji emulujacej print_r()
dla javascript i takie cos otrzymuje:
w ogole nie pokazuej options... Ten post edytował universalStudio 21.11.2014, 13:25:12 |
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował trueblue 21.11.2014, 13:36:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:19 |